28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 27 Avgust 2014 00:10

GKVS: Učlanite se !

 Gradski klub vodenih sportova  „Čelik – Željezara Zenica“ vrši upis novih članova - Gradski klub vodenih sportova  „Čelik – Željezara Zenica“ od nastanka  jedan je od najtrofejnijih i u radu sa mlađim plivačkim naraštajima najuspješnijih sportskih kolektiva u našoj zemlji. Nakon kratke pauze nastavlja se rad odličnog trenerskog kadra u kojem se nastoji prenijeti što više znanja na mlađe uzraste. Jedan od ciljeva sportskog kolektiva GKVS „Čelik – Željezara Zenica“  prvenstveno jeste da što veći broj neplivača usvoji osnovno znanje o plivanju kroz obuku neplivača, a da se zatim kroz ostale nivoe obuke obučavaju I usavršavaju do znanja potrebnog za prelazak u tim vaterpola ili tim profesionalnih takmičara plivača. 


Plivanje koje ima dugogodišnju tradiciju u našem gradu uvijek je privlačilo mlade naraštaje kako po prioritetu zdravlja, tako I zbog poboljšanja tjelesne spreme što utiče I na izgradnju snažnih mišića I kostiju, boljeg raspoloženja I više energije. Naravno, mi smo Gradski klub vodenih sportova i tako se podrazumijeva da pored onog osnovnog I nama najbitnijeg plivanja imamo I druge sportove koji se odvijaju u vodenoj sredini I iznad nje, a to su vaterpolo I skokovi.  Vaterpolo je relativno novi sport u našem gradu koji je pokrenut početkom februara 2012 god. Zbog nedostatka trenerskog kadra za ovaj sport bilo je neophodno napraviti dužu pauzu, a sada nastavljamo sa radom. Treninzi se održavaju u zatvorenom bazenu Sportsko Rekreacionog Centra.


Gradski klub vodenih sportova  „Čelik – Željezara Zenica“ vrši upis novih članova za sport prema kojem imate najvise afiniteta bilo to plivanje kao individualni  ili vaterpolo kao timski sport. Svi koji žele da se učlane dovoljno je da ponesu osnovne stvari za kupanje na bazenu (papuče, kupaće gaćice, šampon, peškir, fen) i dodju na trening u sljedećim terminima u zavisnosti od sporta koji odaberete.


Obuka neplivača: ponedjeljak, srijeda, petak od 18:00 – 19:00h.

Škola  plivanja: ponedjeljak, srijeda, petak od 18:00 – 19:00h.

Vaterpolo: utorak, četvrtak od 19:00h, subota od 11:00h.