29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 23 Avgust 2014 14:55

Adinu zlato na SIM 2014.

Dodjelom medalja i svečanom ceremonijom zatvaranja u Sarajevu su završene četvrte BH Telecom Sportske igre mladih. Organizatori ističu da su se ove godine 1.827 djevojčica i dječaka iz 25 bosanskohercegovačkih gradova radovali pobjedama, plakali zbog poraza, zajedno pjevali, plesali, zaljubljivali se i slavili rođendane u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Medalje na četvrtim BH Telecom Sportskim igrama osvojili su učesnici iz Zvornika, Bijeljine, Gradiške, Bihaća, Dervente, Kozarske Dubice, Goražda, Živinica, Sarajeva, Visokog, Vlasenice, Mostara, Konjica, Banovića, Tešnja, Zenice, Cazina, Livna, Brčkog i Tuzle. 

 

Na Sportskim igrama mladih, koje su održane u Sarajevu od 18. do 22.avgusta 2014.godine, učestvovao je i član stonoteniskog kluba „Mladost“ iz Zenice, Adin Šećibović. Nastupio je u kategoriji 2002.godište i mlađi i osvojio prvo mjesto, objavili su na svojoj stranici Stk „Mladost“ iz Zenice.  Dakle, osvajanjem 1.mjesta, ponovio je prošlogodišnji rezultat. Čestitke Adinu na ovom uspjehu i od sportske redakcije Zenicabloga.

 

- I ove godine smo slavili rođendane, prisustvovali sjajnim takmičenjima u malom nogometu, uličnoj košarci, odbojci, odbojci na pijesku, rukometu, šahu, tenisu, badmintonu i stonom tenisu, upoznavali nove prijatelje i dočekali one stare, obilazili Sarajevo i zajedno se zabavljali u Studentskom domu Nedžarići. Naši učesnici pokazali su nam da je sklapanje prijateljstava najbolja nagrada, a mi nastavljamo dalje s najljepšom sportskom pričom. Vidimo se i naredne godine - poručio je predsjednik Igara Haris Deliahmetović na ceremoniji zatvaranja. 

 

Igre će i u narednom periodu u saradnji s Košarkaškim savezom BiH i u uz finansijsku podršku USAID-a nastaviti promovirati projekt "Fer igra za fer djetinjstvo", gradeći prijateljstva i stvarajući lijepe uspomene, saopćeno je. 

 

E.Imamović za Zenicablog