29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 10 Avgust 2014 21:03

Foto: Zeničanke bolje od Modriče

Pobjeda  ŽNK Čelik u pripremnoj utakmici u Zenici. ŽNK Čelik- ŽFK Modriča 2:0 U trećoj pripremnoj utakmici pred novu sezonu, odigranoj danas 10.avgusta 2014.god. u Zenici, nogometašice ŽNK Čelik igrale su protiv ŽFK Modriča iz Modriče, inaće novog člana ženske Premijer nogometne lige BiH.

Završeno je pobjedom Zeničkih nogometašica: NK Čelik – ŽFK Modriča 2:0 (0:0);

 


Golove za ekipu Čelika postigle su: Bektaš Sumeja i Kobilica Berina u zadnjih 10 minuta utakmice. Utakmica je odigrana na terenu „B“ terenu stadiona na Kamberovićima u 13 sati po velikoj sparini i vrućini (+32*C) pred oko 30-ak gledalaca. Sudije su, nekoliko puta, zaustavljale utakmicu da bi se igračice osvježile pored aut linije. Obje ekipe su igrale na terenu fer i korektno. Nova trenerica Čelika, Arijana Puljić, pružila je šansu svim igračicama, koje su bile u sastavu.


Najbolja Čelikova nogometašica, Sumeja Bektaš, postigla je prvi gol za domaće odličnim šutem, a i asistirala je kod drugog gola, kojeg je postigla Berina Kobilica, „prinudni“ golman ŽNK Čelik u nekoliko utakmica prošle sezone. Vrijedi istaknuti i povratak u redove Čelika odličnog golmana Arnele Šabanović, koja je nastupala za Mladost iz Nević Polja i koja će ulijevati sigurnost u redove Čelika, što se odmah vidjelo i na ovoj utakmici. Poslije utakmice nastavljeno druženje u šoping centru uz tortu, koja je posvećena povratku u klub Arnele Šabanović. Svim igračicama Čelika želimo mnogo sreće u novoj sezoni, i već naredni vikend putuju u goste kod ekipe Radnik iz Bjeljinje u prvom kolu druge sezone Premijer lige BiH.

 

Utakmici su prisustvovali i Muhamed Begagić, član IO N/FSBiH i predsjednik NSZDK, te Feđa Jovanović, bivši košarkaški reprezentativac BiH, novi direktor Javnog preduzeća za upravljanje sportskim terenima u Zenici. Pod okriljem ovog preduzeća djeluje niz sportskih objekata: stadion "Bilino polje", Gradska arena Zenica, svi objekti u okviru Sportsko-rekerativnog centra "Kamberovića polje", Gradski bazeni u Babinoj rijeci i sportska strelišta u naselju Bilmišće.

 

E.Imamović za Zenicablog


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU




...