24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 07 Avgust 2014 14:50

Poturak dobio novog protivnika

Uslijed teške povrede i loma noge prvobitno planiranog rumunskog borca Cristiana Ristee, mladi bosanskohercegovački K1 borac, Dženan Poturak dobio je novog protivnika. Poturak će se tako 15. avgusta u Areni Zenica boriti sa Rumunom Mariusom Munteanuom, a glavna borba večeri će se održati za titulu svjetskog prvaka u WAKO pro verziji između BH Machinea, Dževada Poturka i francuskog superteškaša Abderahmana Coulibalyea.

 

Najavljujući svoj meč, Dženan Poturak je naveo da će maksimalno spreman dočekati borbu i da vjeruje u sebe. “Munteanu je veoma srčan borac koji dosta oštro boksa i upravo zbog toga sam ga izabrao za svog protivnika. Po prirodi sam takav da volim izazove i ovo je samo jedan u nizu iz kojeg želim izaći kao pobjednik“, istakao je Poturak te se zahvalio organizatorima na organizaciji i pruženoj prilici.

 

Druga promjena u programu No Limit 7 borilačke večeri bit će izmjena jednog od predstavnika iz Bosne i Hercegovine. Naime zbog zdravstvenih problema Bahrudina Mahmića iz Zenice, protiv Srbijanca Vladimira Lekića će se boriti Travničanin Muamer Jugović. Jugović je već ostvario nekoliko pobjeda na prethodnim No Limit večerima, a očekuje da tako bude i ovoga puta. “Iako se sve dogodilo iznenada, osjećam se spremnim i vjerujem u svoju pobjedu. Hvala organizatorima na pozivu, a svom kolegi Bahrudinu Mahmiću želim brz oporavak“, naglasio je Jugović.

 

Dobre borbe i pobjede u svojim mečevima također očekuju i Dario Kadić koji će se boriti sa Srbijancem, Nikolom Stošićem kao i Adis Dadović koji će se boriti protiv Hrvata, Marka Rupčića.

 

Ulaznice za ovaj K1 spektakl se već nalaze u prodaji putem portala www.kupikartu.ba i njihovih prodajnih mjesta, a iste se u Zenici i Sarajevu mogu nabaviti po cijeni od 5 KM za tribine i 10 KM za parter. Glavni pokrovitelji No Limit 7 večeri su kompanija Bekto preciza i Općina Zenica, a svi ljubitelji sporta, mečeve će moći pratiti u direktnom televizijskom prijenosu na FaceTV.