19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 20 Juli 2014 23:30

Pobjeda ŽNK Čelik u B. Krupi

U drugoj pripremnoj utakmici pred novu sezonu, odigranoj 20.jula 2014., nogometašice ŽNK Čelik igrale su protiv domaćina ŽNK Željezničar u Bosanskoj Krupi, inaće novog člana ženske Premijer nogometne lige.

 

Završeno je pobjedom Zeničkih nogometašica: ŽNK Željezničar - ŽNK Čelik 0:4

 

Golove za ekipu Čelika postigle su: Pašalić Ajla (2x), te Bektaš Sumeja i Koluh Lejla po jedan.

 

Utakmica je odigrana na terenu SRC „Ada“ (stadion NK Željezničar).

Kako su nam javili iz ŽNK Čelik, prije početka utakmice odata je počast minutom šutnje i učenjem fatihe za žrtve u Općini Prijedor pronađenih u masovnoj grobnici Tomašica kod Prijedora, čiji je ukop obavljen danas.

Obje ekipe su igrale na terenu fer i korektno. Narednu pripremnu utakmicu ekipa Čelika će igrati u Zenici protiv novog Premijerligaša Modriče. 

 

Nogometašice prvog tima ŽNK Čelik su bile desetodnevnim pripremama u Bosanskoj Krupi za novu sezonu u Premijer ligi BiH i sutra se vraćaju u Zenicu. Na pripreme su otputovale 12.jula 2014.god. i to pod vođstvom predsjednice kluba Vahide Mujčinović i nove trenerice Arijane Puljić, bivše veoma uspješne nogometašice Čelika.

Na put se krenulo zahvaljujući direktoru IZGRADNJE ARELL, g-dinu Kaknji Suadu, koji je donirao prevoz ekipe, dok je i ovaj put g-đa Sadeta Halkić pokazala žensku solidarnost i bez novčane naknade ustupila svoju kuću u B.Krupi za boravak ekipe.

Ekipi ŽNK Čelik želimo sretan povratak sa priprema u Bosanskoj Krupi.

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto arhiva