03 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 28 Juni 2014 08:18

Pjanić u najboljem timu grupne faze SP

WhoScored.com je sastavio najbolje ocijenjeni tim grupne faze Svjetskog prvenstva u Brazilu, a čast da bude među jedanaest najboljih pripala je i našem Miralemu Pjaniću.


Zasluženo se "Mali princ" našao u odabranom društvu budući da je, uz Bešića i Begovića, bio naš najbolji pojedinac na Mundijalu. Njegova prosječna ocjena je 8.2, a najveću ima Messi 9.2.

Na golu je Enyeama iz Nigerije (ocjena 7.8) dok defanzivnu liniju čine Aurier (7.2, Obala Slonovače), Marquez (7.9, Meksiko), Blind (7.9, Holandija), R. Rodriguez (8.0, Švicarska). U veznom redu pored Pjanića nalaze se još Oscar (8.4, Brazil), J. Rodriguez (8.7, Kolumbija) i Benzema (8,6, Francuska). Vjerovatno su engleski novinari napravili previd kod Francuza, budući da svi znamo da je njegova prirodna pozicija u napadu.
Zato se u napadu nalazi Robben (9.0, Holandija) koji je vjerovatno greškom zamijenio mjesto sa Benzemom kada je riječ o grafičkom prikazu idealne jedanaestorice. Društvo u napadu mu pravi, već pomenuti, Messi sa ocjenom 9,2.

Sportsport.ba