19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 11 Juni 2014 03:04

Sjedeća odbojka: BIH u Poljskoj

U poljskom gradu Elblagu od 14. do 22. juna bit će održano svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci. Nastupit će 16 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe. Reprezentacija BiH svrstana je u u grupu C sa selekcijama Brazila, Hrvatske i Kazahstana. Prvi meč igra 15. juna protiv protiv Kazahstanaca. U drugom kolu dan kasnije igraju protiv Brazila, a u trećem, 17. juna protiv Hrvatske.  Reprezentativci BiH pripreme za ovo takmičenje obavili su u Fojnici.



- Počeli smo se pripremati odmah po završetku domaće lige. U Poljsku ćemo voditi i nekoliko mladih igrača kojima je potrebno iskustva da postanu adekvatna zamjena prvoj postavi. Cilj nam je da naš B tim može parirati prvoj postavi - rekao je selektor Mirza Hrustemović.  Vjeruje da će BiH ponovo doći do finala u kojem će najvjerovatnije ponovo igrati protiv selekcije Irana.  Odbojkaši BiH na prvenstvu u Poljsku putuju danas sa Sarajevskog aerodroma.

Za Bosnu i Hercegovinu u Poljskoj će igrati: Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Dževad Hamzić, Adnan Manko, Safet Alibašić, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Benis Kadrić, Adnan Kešmer, Ermin Jusufović i Muhamed Kapetanović.  Selektor ekipe je Mirza Hrustemović, kojem će asistirati treneri Ejub Mehmedović i Zikret Mahmutović.