29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 11 Juni 2014 01:02

Grand Prix Sarajevo u junu

Širom BiH od danas je počela reklamna kampanja za predstojeći najveći sportski događaj u Bosni i Hercegovini ove godine – Sarajevo Grand Prix.  Višestruka bivša svjetska prvakinja u biciklizmu Claudia CARCERONI de Carvalho i najpoznatiji BH muzičar Dino Merlin zvanični su promotori ove utrke.

 

Grand Prix Sarajevo je projekat pod pokroviteljstvom Međunarodne biciklističke federacije i uz aktivnu podršku Tour de France-a, a kao dio velikog projekta “Sarajevo u srcu Europe” koji se održava u junu 2014. godine.Projekat Grand Prix Sarajevo sadrži više povezanih elemenata i to:


Medjunarodnu UCI trku – Sarajevo Grand Prix koja je kao sportski događaj već uvrštena u UCI kalendaru i predstavlja okupljanje velikog broja biciklista iz preko 20 zemalja svijeta i preko 140 takmičara. Ova trka će u suradnji sa Balkanskim Savezom da predstavlja i Balkansko prvenstvo 2014. godine, što joj daje još veću važnost i kredibilitet. Trka kako je definisano kreće iz Istočnog Sarajeva i stiže u Sarajevo. U toku trke biciklisti prolaze kroz slijedeće opštine: Istočno Sarajevo, Istočno Novo Sarajevo, Vogošća, Ilijaš, Visoko, Kiseljak, Ilidža, Hadžići, Trnovo, Istočna Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad Sarajevo. Trka prolazi kroz različite predjele i po prvi put u BiH imat će Live prenos tokom cijele utrke i prenos na cilju gdje ćemo organizovati veliki doček trke.

Sarajevo Tour – Biciklijada od Istočnog Sarajeva do centra Sarajeva za preko 5 000 biciklista rekreativaca iz 50 gradova BiH. Pozvat ćemo sve ljude dobre volje koji vole biciklizam i uživaju da se rekreativno bave biciklizmom da uzmu učešće u ovoj aktivnosti i dočekaju prefesionalnu trku.


Europe Family Day – kao posebnu manifestaciju – predstavljanja raznih zemalja Europe u suradnji sa ambasadama. Svaka zainteresovana ambasada će imati priliku da predstavi svoju zemlju i na neposredan način dođe u kontakt sa mladim ljudima iz cijele BiH, što će zasigurno pozitivno uticati na obje strane.

 

Sarajevo Grand Prix je organizovan od strane Biciklističkog saveza B&H i NVO Radio Kameleon uz podršku Europske unije, Mission du Centenaire, grada Sarajevo, Istočnog Sarajeva, Francuske ambasade, Francuskog instituta u BiH i Giro di Sarajevo, glavnog sponzora – BH telecoma, te ostalih sponzora.

 

Naravno očekujemo i vas 22.juna na staru utrke – da zajedno vozimo sa šampionima Tour de France-a, a prijavit se možete OVDJE

 

 

 

..

Povezani članci (by tag)