28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 01 Juni 2014 21:15

Spars, Royal, Nets...

ZAVRŠEN TURNIR  SISTEMA „A“ ZA JUNIORE FBiH. SPARSI  (SA) POBJEDNICI, NETSI TREĆI. U  Zenici se od petka do nedjelje (30. i 31.maj/01.juni 2014. godine) igrao kvalifikacioni turnir sistema „A“ za završnicu takmičenja pod okriljem KS BIH. Domaćin turnira je bio KK Nets – Zenica. Nakon trodnevnog takmičenja, pobjednici su ekipa KK Spars iz Sarajeva, koji su ujedno i prvaci u Federaciji BiH. Nakon dvodnevnog takmičenja po grupama (petak i subota), pobjednici grupa su postali:

KK Nets Zenica iz grupe A

KK Royal Sarajevo iz grupe B

KK Spars Sarajevo iz grupe C

Završni-finalni dio pobjednika u grupama igrao se u danas-nedjelja, 01.juna u sali KATOLIČKOG ŠKOLSKOG CENTRA u 10, 13 i 16 sati, za konačan plasman Juniora u Federaciji BiH.

Pobjednici u grupama A, B i C plasirali su se u završnicu federalnog takmičenja i ovo su ujedno bile i kvalifikacije za državno prvenstvo, na koje su se plasirali pobjednici grupa A (Nets), B (Royal) i C (Spars).

Donosimo rezultate utakmica odigranih u nedjelju – ZA JUNIORSKOG PRVAKA FEDERACIJE:

KK NETS – KK ROYAL (SA) 70:71

KK ROYAL  (SA) – KK SPARS (SA) 73:79

KK SPARS (SA) – KK NETS  83:68 (24:16), (14:16), (21:15), (24:21);

Konačan plasman na ovom federalnom prvenstvu:

1.KK Spars Sarajevo 2:0

2.KK Royal Sarajevo 1:1

3.KK Nets Zenica 0:2

 

U trećoj, odlučujučoj, utakmici danas su igrali domaći KK Nets i KK Spars Sarajevo. Pobjedili su gosti iz Sarajeva, rezultatom 83:68. Pred oko 100-tinjak gledalaca sudili su: Pašalić Adnan, Preldžić Sead i Islambegović Haris iz Zenice. Zeničanima je trebala pobjeda od najmanje 4 poena da bi postali prvaci u Federaciji,  ali su favorizovani gosti ostvarili zasluženu pobjedu i sa dvije dobijene utakmice u finalnom dijelu postali prvaci FBiH.

 

Na turniru je trebalo da učestvuje 9 ekipa, ali su odustale ekipe KK Bosna XXL – Bihać (iz grupe A) i KK Falcons – Tuzla (iz grupe B). Nakon odustajanja ove dvije ekipe, učesnici federalnog prvenstva su bili:

KK Nets – Zenica – grupa A
KK Turbina – Jablanica - grupa A
KK Gradina – Tešanj - grupa B
KK Royal – Sarajevo - grupa B
KK Spars – Sarajevo - grupa C
KK Spars – Mostar - grupa C
KK Radnički – Goražde - grupa C

 E.Imamović za Zenicablog


00843344343