21 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 03 Juni 2014 05:46

Novinari BHRTa u Brazilu

BHRT na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Brazilu šalje deset osoba, među kojima u ulozi stručnog komentatora Muhameda Konjića, nekadašnjeg proslavljenog reprezentativca BiH i prvog kapitena bh. nacionalnog tima, te igrača Slobode, Zagreba, Zuricha, Monaca, Covetryja, Derby Countyja.

 

"Prvi put ću biti u ulozi komentatora. Nervoza, ali i optimizam kojeg meni nikada nije nedostajalo. Imam veliku želju da posao obavim na dobar način, ali i odgovornost pogotovo zbog svega što sam vidio obilazeći područja nakon velikih poplava, gdje sam se uvjerio da i pored svega stanovnici u našoj zemlji prate svaki trenutak vezan za reprezentaciju", izjavio je Konjić, naglasivši da će se potruditi da se na što bolji način spremi za posao stručnog komentatora, te će se posebno informirati o protivnicima BiH, posebno Nigeriji i Iranu, jer o Argentini sve se zna.

 

Utakmice iz Brazila, u društvu Konjića, na BHT-u komentarisat će Zoran Šuko, Igor Kristić i Velid Spaho.

 

"Pripreme za Svjetsko prvenstvo u Brazilu počeli smo odmah poslije utakmice u Kaunasu, kada je naša reprezentacija izborila plasmana na Mundijal. Intenzivne pripreme za ovaj zahtjevni projekt startale su početkom 2014. godine, a najbitnija stvar je da ćemo signal emitirati u HD formatu. Za naše tehničke uvjete to je novitet i nadam se da će gledatelji to prepoznati i biti zadovoljniji nego inače", rekao je Kristić.

 

On je dodao da, što se programa na SP tiče, on će počinjat sat prije prve utakmice dana i završavati skoro sat iza posljednje. "Kada bude igrala naša reprezentacija, uz direktne prijenose mečeva, imat ćemo posebne studijske emisije na stadionu, uživo ćemo se javljati iz mix zone, radit ćemo analize sa našim Muhamedom Konjićem. Pratit ćemo sve, jer ćemo u Brazilu imati mobilne ekipe i kamermane", kazao je Kristić.

 

Shodno finansijskim i tehničkim mogućnostima sa BHRT-a poručuju da će učiniti sve da na najbolji način obave posao i opravdaju povjerenje miliona gledatelja. BHT će u direktnom prijenosu emitirati sve utakmice sa Mundijala, izuzev susreta u trećem kolu grupne faze takmičenja koje počinju u isto vrijeme. Oni mečevi koji ne budu prenošeni direktno bit će emitirani u cijelosti u snimci.

 

Šef tima BHRT-a u Brazilu bit će Belmin Karamehmedović. Uz Konjića, Spahu, Kristića, Šuku, Ljubovića i Hadžijalića, ekipu će sačinjavati i novinar Anel Džanković, Bojan Hadžiabdić, video novinar i Emir Morina, snimatelj.