22 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 29 Maj 2014 18:14

Zenica: atletski miting 4.juna

Peti međunarodni atletski miting “Zenica 2014” održat će se u srijedu 4. juna na Atletskom stadionu Kamberovića polje, u organizaciji Atletskog kluba Zenica. Pripreme za organizaciju ove najkvalitetnije atletske manifestacije u BIH su pri kraju što su potvrdili na današnoj press konferenciji Suad Kaknjo, predsjednik Atletskog Kluba Zenica, Aziz Kevelj, direktor mitinga i Jasmin Horić, predsjednik komisije za marketing.

 

Zenički miting je ušao u kalendare atletskog saveza BIH i evropske atletske federacije i spada u red tri najkvalitetnija u regionu. Takmičenje će se održati u 15 disciplina, osam muških i sedam ženskih, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati dvadesetak takmičara, među kojima su i zenički atletičari - Hamza Alić, Mesud Pezer, Dejan Mileusnić i Kanita Bilić.

 

Očekuje se učešće oko 120 takmičara iz 15 zemalja. Među najkvalitetnijim atletičarima koji stižu u Zenicu su Albanka Luiza Gega , zatim Slovenka Barbara Špiler, hrvatski atletičar  Nedžad Mulabegović i drugi. “ Specijalni gost mitinga ove godine biće legendarni Luciano Sušanj.