29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 29 Maj 2014 04:30

Miting Zenica 2014.- 4. juna

Katastrofalne poplave koje su zadesile veći dio BiH uticale su na komercijalni dio organizacije 5. međunarodnog atletskog mitinga “Zenica 2014”. Međutim, odlučeno je da se najveći atletski događaj u BiH ipak, kako je ranije planirano, održi 4. juna na Atletskom stadionu Kamberovića polje. 

 

“U tehničkom dijelu dosad je urađeno jako mnogo. Imali smo problema sa mjernom opremom. Finišer koji je u kvaru trenutno je na popravci i očekujemo da će biti u funkciji krajem sedmice. Siguran sam da će sve biti spremno 4. juna”, kaže Suad Kaknjo, predsjednik Atletskog kluba Zenica.

 

Radilo se i na komercijalizaciji mitinga kroz učesnike. Izvjesno je da u Zenicu dolazi albanska atletičarka Luiza Gega, jedna od najboljih 1.500-metrašica u Evropi te atletičari iz Španije, a čeka se potvrda dolaska i dvoje sprintera iz Amerike. Na mitingu se očekuje učešće atletičara iz više od deset država.

 

“U tom dijelu nije bilo zastoja i sve ide po planu. Kasnimo u finansijskom dijelu jer se nismo obraćali nikome zbog prirodne nesreće. Do sada smo obezbjedili oko 70 posto sredstava, što je u ovim teškim vremenima zadovoljavajuće. Nadam se da ćemo uspjeti zatvoriti finansijsku konstrukciju”, kaže Kaknjo.

 

Takmičenje će se održati u 14 disciplina, osam muških i šest ženskih, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati dvadesetak takmičara, među kojima su i vedete Atletskog kluba Zenica - Hamza Alić, Mesud Pezer, Amel Tuka, Dejan Mileusnić i Kanita Bilić.