18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 06 Maj 2014 21:22

Foto: Zeničanke deklasirale Sarajke

ČELIK DEKLASIRAO  PLAY OFF. 3.utakmica doigravanja za prvaka. - KŽK ČELIK – ŽKK PLAY OFF 73:42 - ARENA u Zenici. Početak u 18 sati. Gledalaca: oko 800;

Sudije: Bojan Jovanić i Miljan Šobot (Banja Luka) i Mirza Palo (Sarajevo); Delegat Dojčinović Zlatko (BL). U trećoj utakmici razigravanja za prvaka BiH  košarkašice Čelika su bile domaćini ekipi ŽKK Play off  iz Sarajeva. Pobjedila je, visokim rezultatom, domaća ekipa KŽK Čelik. Rezultat: KŽK Čelik – ŽKK Play off  73:42  (19:6), (17:19), (23:8), (14:9);


KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU iz Arene

 

Sastavi ekipa:

Čelik: S. Halimić 2, M. Džinić 5, Z. Gagić 10, J.Bigović 7, Nedžla Kovačević, Alma Kovačević 2, A. Kalušić 12, Maida Rahmanović 2, Irma Rahmanović 6, A. Ćorović 2, A. Iriškić 23, Anđela Delić 2; (Trener Slobodan Kecman);

Play off: Mujović, Babić 8, Ganilović 2, Kovačević Emina, Nikolić 1, Prlja 6, Omerbašić, Džombeta 2, Kovačević Zdenka 4, Đapo 7, Bugarin 6, Džebo 6; (Trener Goran Lojo);

 

Najviše poena za Čelik su postigle: Aldijana Iriškić (23), Aida Kalušić (12) i Marina Džinić (10 poena i 9 skokova);

Najefikasnije u ekipi Play off-a: Nikolina Babić (8) i Amra Đapo (7) poena;

 

Zaslužena pobjeda košarkašica Čelika u trećoj finalnoj utakmici play off-a za naslov prvaka države i tako su povele sa 2:1 u pobjedama u finalnoj seriji doigravanja. Već smo ranije objavili da se igra do tri pobjede jedne ekipe. Zeničanke su i u večerašnjoj utakmici dokazale da su, trenutno, najbolja ekipa i da su najozbiljniji kandidat za osvajanje titule prvaka u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

A krenulo je nervozno sa obe strane, sa po tri neiskorištena napada, tako da je rezultat na isteku treće minute bio samo 2:0 za domaće. Do kraja 1.četvrtine bolje se snalaze košarkašice Čelika i na kraju 1.četvrtine je 19:6.

Na početku 2.četvrtine domaće u dva navrata imaju prednost i +20 poena (27:7) i (29:9), ali borbene gošće smanjuju do poluvremena na podnošljivih 36:25 za domaće.

Treću četvrtinu domaće košarkašice su odigrale furiozno i ona završava sa ubjedljivih 23:8, tj. na kraju 3. četvrtine je +26 poena za Čelik (59:33). U zadnjoj četvrtini prednost Čelika ide i do +33 poena (73:40). Što je i najveća prednost na utakmici. Na kraju završava +31 za domaće (74:32). Gošće iz Sarajeva nisu nikako imale vođstvo na utakmici, a zabilježen je samo jedan neriješen rezultat (2:2).

Trener Čelika Slobodan Kecman, u finišu utakmice, dao je priliku svim igračicama i sa manjom minutažom da nastupe u ovoj utakmici.

Evo dijela izjave zadovoljnog trenera Čelika, Slobodana Kecmana, na kraju utakmice: „Prije svega zahvalio bih publici, koja je došla u ovolikom broju, te bih čestitao svojim košarkašicama na pobjedi, volji i zalaganju. Mislim da smo kontrolisali utakmicu čitavim tokom i da pobjeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Dali smo sve od sebe i, gotovo, u potpunosti ispoštovali dogovor iz svlačionice. Potrudit ćemo se da napravimo „break“ u subotu u Sarajevu i da gore riješimo pitanje prvaka za ovu sezonu. Mislim da će moje igračice, koje su podbacile u zadnjoj utakmici u Sarajevu, dati veći doprinos u slijedećoj utakmici u Sarajevu“.

 

Prema rasporedu sa stranice ksbih, 4. finalna utakmica se igra u Sarajevu, 10.maja 2014. god.(subota u 19 sati), a prema najnovijim informacijama iz kluba, u sportskoj dvorani Skenderija.

 

ČESTITKE KOŠARKAŠICAMA ČELIKA NA POBJEDI, A GOŠĆAMA IZ SARAJEVA NA FER I SPORTSKOJ IGRI OD SPORTSKE REDAKCIJE ZENICABLOGA.

 

KLIKNI OVDJE da vidiš FOTO GALERIJU iz Arene

 

E. Imamović za Zenicablog