25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 15 April 2014 23:49

Revanši polufinala kupa BiH

Revanš polufinala Kupa BiH-seniori i juniori. Srijeda: Široki Brijeg – Čelik (19h) Srijeda: Čelik – Željezničar (15h) –juniori, Kamberovići. U srijedu, 16.aprila 2014.godine na programu su revanš utakmice polufinala nogometnog Kupa BiH. Nogometaši Čelika idu u Široki Brijeg sa prednošću od 2:0 (strijelci su bili Barać i Mešanović), nakon prve utakmice odigrane u Zenici, 02.aprila, dok nogometaši Sarajeva idu u Mostar ekipi Zrinjskog sa rezultatom 0:0  iz prve utakmice, odigrane u Sarajevu, takođe,02.aprila 2014.god. 


Nogometaši Čelika u Široki Brijeg idu bez prvog golmana Adija Adilovića koji je povrijeđen, a i da nije, ne bi imao pravo nastupa, jer je u prvom susretu u Zenici zaradio treći žuti karton. Šansu da brani gol Čelika, na zadnjim utakmicama, dobio je rezervni golman Salih Hinović, a na klupi je bio junior, Aid Vehabović.


Na klupi u Širokom Brijegu neće biti i neki od juniora, koji će igrati Kup utakmicu za juniore, u srijedu protiv Željezničara. Da napomenemo, pravo nastupa za juniorsku selekciju imaju Haris Ribić, Vladimir Grahovac, Renato Gojković, Dženan Bureković i Namir Alispahić.

 

Juniori Čelika, takođe, u srijedu 16.04. igraju revanš polufinala juniorskog Kupa BiH. Utakmica će se odigrati, kako su nam rekli u NK Čelik, u 15 sati na Kamberovićima. U prvoj utakmici, prije 15 dana u Sarajevu, bilo je 3:2 za juniore Željezničara. Strijelci za Čelik su bili Emrad Šabanović i Namir Alispahić, u drugom poluvremenu.

Pozivamo navijače da dođu na Kamberoviće i podrže juniore Čelika, u borbi za prolazak u finale juniorskog Kupa BiH u sutrašnjoj utakmici.

 

Donosimo raspored službenih lica za seniorske utakmice preuzeto sa nsbih:

 

NK"ŠIROKI BRIJEG" - NK"ČELIK"

Široki Brijeg, 16.04.2014

19:00 h

SUDIJA

Pajić Danijel

Bijeljina

DELEGAT

A-1

Dujak Goran

Odžak

Gvozden Medžid - Sarajevo

A-2

Ibrišimbegović Senad

Travnik

POSMATRAČ SUĐENJA

4

Beljo Davor

Mostar

Kulović Sead - Sarajevo

5

Peljto Irfan

Sarajevo

BEZBJEDNOST

6

Spahalić Emir

Mostar

 

 

HŠK"ZRINJSKI" - FK"SARAJEVO"

Mostar, 16.04.2014

18:00 h

SUDIJA

Valjić Ognjen

Banja Luka

DELEGAT

A-1

Udovičić Sreten

Prijedor

Ristović Davor - Istočno Sarajevo

A-2

Drašković Dalibor

Ist.Sarajevo

POSMATRAČ SUĐENJA

4

Primorac Dario

Ljubuški

Šimunović Vjekoslav - Grude

5

Bjelica Vladimir

Ist.Sarajevo

BEZBJEDNOST

6

Čuić Tomislav

Tomislavgrad

 

 

E. Imamović za Zenicablog