28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 14 April 2014 20:02

Kako je Čelik poražen u Prijedoru

RK ,,ČELIK'' IZGUBIO U PRIJEDORU: RK PRIJEDOR – RK ČELIK  34:25 (15:12) Utakmica igrana u dvorani ,,Mladost'' u Prijedoru. Gledalaca oko 500. Sudije: Žarko Hrstić i Mario Primorac (oba iz Ljubuškog). Sedmerci: Prijedor 5 (4), Čelik 4 (2). Isključenja: Prijedor 6 minuta, a ,,Čelik''  12 minuta. 


-U Prijedoru se desilo ono što smi i očekivali prije utakmice: mogli smo igrati tri dana, mi pored sudija Žarka Hrstića i Marija Primorca iz Ljubuškog ne bi pobijediili u Prijedoru! To se vidjelo od prvog sudijskog zvižduka, kada je Prijedorčanin Dejan Unčanin kod vođstva ,,Čelika'' na početku utakmice  ,,pucao'' penal ne gazeći crtu na penalu, nego mu je noga bila takoreći ispred crte. Svi su to vidjeli u dvorani, jedino sudije nisu. To je samo potvrdilo naše slutnje na šta su sve spremne sudije iz Ljubuškog,  kada smo vidjeli da su nam delegirane  i odmah smo od komesara Lige tražili njihovo izuzeće, jer smo znali da je to nečija  ,,štimaljka'' . Komesar Lige Mladen Dragićević iz Doboja nam je na naš pisani zahtjev za izuzeće sudijskog para Hrstić-Primorac ,,hladno'' odgovorio da smo izuzeće trebali tražiti prije početka Premijer lige!? Možda one koji nisu bili na utakmici u Prijedoru može buniti visoka gol razlika na kraju utakmice u korist ,,Prijedora'', ali valja istaći da su se pomenute sudije (jedan namjerno, a drugi i ne i zna suditi, jer je neke ,,glupe'' odluke na kraju utakmice ,,svirao'' za ,,Čelik'') pobrinuli da se stvori razlika početkom drugog poluvremena i da onda izgleda da je ,,Čelik'' bio mnogo slabiji u ovoj utakmici – širi je komentar iz Prijedora  ,,Čelikovog''  predstavnika na utakmici u Prijedoru i potpredsjednika Kluba  - Esada Mehanovića. Mehanović se na kraju pita: ,,zašto se utakmice Lige snimaju na videu, kad to niko ne gleda''  i moli komesara Dragićevića – da ,,makar ova snimak pogleda''.

 

Inače, ,,Čelik'', kome se  od početka proljetnog dijela prvenstva ,,podrepile'' i mnoge nezgode u vlastitom pogonu  – od povreda: Davora Kadića, Mirze Hurema, Mirze Dervenčić, odmah na startu od prvog kola, zatim Milana Duvnjaka, Aldina Begagića i Eduarda Martića, pa onda slijede odlasci iz tima Milana Ivančeva, zbog neregulisanog boravka u BiH i Mirze Hurema koji je  nastavio karijeru u Iraku. Petnaestodnevna pošteda od terena i treninga Eduarda Martića, zbog povrede koljena, još uvijek traje i on nije putovao u Prijedor i ne zna se hoće li biti spreman i za naredno kolo Premijer lige BiH. U utakmici u Prijedoru ,,Čelik'' je bio malo jači nego u prethodne četiri utakmice jer se u tim vratio iskusni Nermin Bašić, koji je ravno 30 dana bio odsutan ne samo sa terena, nego i iz države (vodio je majku na ljekarske preglede u Istanbul) i praktično je (zbog nedostaka bekova) praktično iz aviona ,,uskočio'' u tim u Prijedoru i igrao svih 60 minuta!

 

- Nastojimo da utakmicu u Prijedoru odmah zaboravimo! Mi se sada okrećemo narednoj utakmici, gdje sljedećeg  vikenda igramo ,,utakmicu godine'' i možda i odlučujuću utakmicu za plaman za ,,Ligu 4'' – kaže pomoćni trener ,,Čelika'' Seldin Rizanović. – Dolazi nam u goste ekipa Konjuha iz Živinica, trenutno trećeplasirana ekipa Premijer lige  i ozbiljan kandidat za,,Ligu 4''. Očekjujemo da će ovoga puta u Gradsku arenu doći nekoliko hiljada Zeničana da nas podrže u ovom žestokoj borbi  za smi vrh BiH rukometa. Ništa osim pobjede ovdje ne dolazi u obzir! ,,Konjuha'' smo pobijedili jesenas u Živinicama, zašto ne bi i sada, bez obzira na naše poteškoće sa sastavom – kaže Rizvanović.

Pored ,,Konjuha'', Čelik do kraja prvenstva igra još sa RK ,,Dervetom''i RK ,,Slogom'' (Doboj) u gostima i sa ,,Izviđačem'' (Ljubuški) i sa RK Maglajem kod kuće. Prema nekim računicama iz pet utakmica ,,Čeliku'' trebaju četiri pobjede – sve tri domaće i jedna gostujuća i vjeruju da je to moguće ostvariti – kažu u Stručnom štabu ,,Čelika''.