28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 01 April 2014 13:15

U srijedu NK Čelik–NK Široki Brijeg

U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje", danas je održana konferencija za medije. Povod za press - prva utakmica polufinala Kupa BiH, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK Široki Brijeg.

Utakmica Čelik – Široki Brijeg igrati će se na stadionu "Bilino polje" Zenica, u srijedu 02. aprila 2014. godine, u 19 sati.

Prisutnim novinarima obratili su se: Nizah Hukić, šef stručnog štaba Čelika i Alen Dedić, prvotimac NK Čelik.
Na početku pressa ŠSŠ Nizah Hukić se osvrnuo sa par riječi na prošlu prvenstvenu utakmicu protiv Viteza u Zenici, u kojoj je svjesno odmarao pet igrača (Jusić, Lakičević, Barać, Simić, Salčinović), za ovu važnu Kup utakmicu sa Širokim Brijegom.
Pred ovu utakmicu je, pored ostalog, izjavio
"Nama je utakmica sa Širokim Brijegom, utakmica sezone, i sa tim ciljem smo u proteklom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmarali neke igrače. U utakmicu sa Širokim Brijegom ćemo ući spremno i nadam se da ćemo izboriti povoljan rezultat za revanš susret u Širokom Brijegu. Nama je potpuno svejedno da li prvu utakmicu igramo kod kuće ili u gostima, mi ćemo istrčati sa najjačom ekipom koju imamo jer nemamo kažnjenih niti povrijeđenih igrača".
Hukić još dodaje: "Rezultat od 0:0 kod kuće nam daje mogući prolaz u finale. Mi ipak nećemo igrati na taj rezultat.  Gledat ćemo da damo gol, ali da ga ne primimo. Mi smo pratili igru Širokog Brijega, koja je jedna od boljih ekipa u Premijer ligi. Dostigli su jednu formu, koja je na zavidnom nivou. Malo golova primaju. što dovoljno govori o kvalitetu njihove ekipe"- zaključio je Hukić.

Upitan od novinara za sutrašnji sastav, Hukić odgovara da će igrati najbolji sastav, kao npr. u revanš utakmici Kupa protiv Veleža. Ako bude tako, sastav Čelika bi mogao ovako izgledati:

Adilović, Mišić, Lakičević, Čović, Jusić, Barać, Bajraktarević, Mešanović, Bašić, Simić i Dedić.

Prisutnima se obratio i Alen Dedić, prvotimac NK Čelik:
On je pohvalio ekipu Širokog Brijega, tj. da su dobro organizovani, ali da neće lako nadigrati Čelik, kako su istakli nakon izvlačenja parova polufinala. Dedić vjeruje u svoje saigrače i da se može u dvije utakmice do finala. Poziva navijače da ih podrže i da dođu u što većem broju. Zamolio je navijače da budu strpljivi, jer se igraju dvije utakmice i optimista je da će se plasirati u finale.

Sutrašnju prvu utakmicu polufinala Kupa BiH, Čelik – Široki Brijeg, sudit će Bjelica Vladimir (Istočno Sarajevo), sa pomoćnicima: Baković Haris (Sarajevo) i Beljo Davor (Mostar). 

Pozivamo sve ljubitelje nogometa da dođu u srijedu u 19 sati na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik" u ovoj važnoj, polufinalnoj Kup utakmici, sezone 2013/2014.

E. Imamović za Zenicablog