28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 12 Mart 2014 17:38

Galerija: Čelik-Velež na Bilinom

1. utakmica ¼  finala KUP-a BiH. NK Čelik – FK Velež 0:0 - Zenica, 12.mart 2014. god. Stadion: "Bilino polje" u Zenici; Početak: 15 sati; Vrijeme: sunčano, ali prohladno  (+15*C) ; Gledalaca: oko 2.000; Glavni sudija Tomislav Čuić iz Tomislavgrada. Njegovi pomoćnici su bili: Goran Dujak (Odžak) i Momir Širko (Banja Luka).  4. sudija je Velimir Drinić iz Modriče, a delegat je Ferid Čovčić iz Goražda. U prvoj utakmici četvrtfinala KUP-a BiH danas su u Zenici igrali domaći Premijerligaš NK Čelik i FK Velež iz Mostara. Završilo je neriješeno 0:0.  Žuti karton: Bajraktarević, Dedić, Barać, Salčinović, Bašić i Duvnjak (Čelik), Zvonić (Velež).

 

 

KLIKNI OVDJE da vidiš foto facebook galeriju sa Bilinog polja


 

Sastav Čelika: Adilović, Mišić, Jusić, Gojković, Bureković (od 64' Lakičević), Bajraktarević (od 74' Grahovac), Barać, Bašić, Dedić, Salčinović (od 82' Duvnjak), Mešanović. (Šef stručnog štaba: Nizah Hukić); Na klupi su još bili: Hinović, Huseinspahić, Ribić i Čović.


Sastav Veleža: Oštraković, Kodro, Zolj, Okić, Hebibović, Merzić, Janković Od 36' Zvonić), Blagojević (od 82' Kazazić), Letić, Rašević (od 73' Hajdarović), Maletić. (Trener Nedim Jusufbegović);


 

Čelik nije stekao rezultatsku prednost u prvoj utakmici četvrtfinala KUP-a BiH u utakmici protiv Mostarskog Premijerligaša Veleža, koji u ovoj sezoni veoma dobro igra gostujuće utakmice. Zabilježili smo nekoliko prilika:

 

25. minut -Dedić, koji je nakon sjajnog proigravanja Salčinovića pokušao atraktivno "makazicama", ali je lopta otišla pored gola Veleža.

58.minut- odličan šut Blagojevića sa 10-12 metara, ali Adilović odlično interveniše.

65.minut- Blagojević odlično šutira sa 20-ak metara iz slobodnog udarca, ali i ovog puta Adilović još bolje interveniše i spašava siguran pogodak.

79.minut- Hajdarović iznenada odlično šutira sa oko 25 metara i pogađa prečku gola Adilovića.

88.minut- Okić je istrčao kontru preko desne strane, izbio sam pred Adilovića, ali je šutirao pored gola.

Bilo je nekoliko pokušaja igrača Čelika (Mešanović, Dedić, Grahovac), ali njihovi pokušaji nisu opasno ugrozili gol Veleža.

Završilo je 0:0, što svakako više odgovara Mostarcima, koji će pred svojim navijačima, u Vrapčićima kod Mostara, za dvije sedmice, pokušati pobjedom izboriti prolaz dalje. 

 

Na press konferenciji, nakon utakmice treneri su, između ostalog, izjavili:

 

120320144943

 

Nedim Jusufbegović (Velež): "Zadovoljan sam igrom svoje ekipe na današnjoj utakmici. Prvi dojam nakon utakmice mi je takav sa smo imali zrelije i čišće prilike nego Čelik. Smatram da je utakmica bila ravnopravna dvije ravnopravne ekipe".

Nizah Hukić Čelik): "Znali smo kakva nas utakmica očekuje. Rekli smo i na pressu, kod najave ove  utakmice, da će se sve rješavati u Mostaru bez obzira na rezultat u Zenici. Bila je ravnopravna utakmica, dva podjednako kvalitetna sastava".

 

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala KUP-a BiH:

Čelik – Velež  0:0

Široki Brijeg – Olimpic 2:0

Mladost - Zrinjski 0:1

Željezničar – Sarajevo (18h)

 

Revanši susreti četvrtfinala KUP-a na programu su 26. marta (15,30 i 18,30 sati). 

 

E. Imamović za Zenicablog

 

 

Širokobriježani su na Pecari savladali Olimpic s 2:0 (0:0), golovima Mirka Marića u 73. i 84. minuti, dok je Zrinjski na gostovanju u Biljeljini bio bolji od Mladosti iz Velike Obarske s 1:0 (0:0). Strijelac je bio Vučina Šćepanović u 81. minuti.   U posljednjem susretu četvrtfinala večeras se na Grbavici sastaju gradski rivali Željezničar i Sarajevo. 

 

KLIKNI OVDJE da vidiš foto facebook galeriju sa Bilinog polja

 




..