19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 11 Mart 2014 23:01

Press: Čelik dočekuje Velež

U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje", danas je održana konferencija za medije. Povod za press prva četvrtfinalna utakmica Kupa BiH u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Velež iz Mostara. Prisutnim novinarima obratili su se: Nizah Hukić, šef stručnog štaba Čelika (ŠSŠ) i Jasmin Mešanović, prvotimac NK Čelik.


Na početku pressa ŠSŠ Nizah Hukić kaže da ih očekuje izuzetno težak meč, ali da je njegova ekipa spremna za ovu utakmicu. Procjenjuje da će se konačni ishod ovog dvomeča, bez obzira na rezultat prve utakmice u Zenici, znati tek nakon revanša u Mostaru. 


"Sutra nas očekuje težak meč jer je Velež ekipa koja bolje igra na strani. Moji igrači su spremni za sutrašnju utakmicu, mada mislim da sutra u prvom poluvremenu tog dvomeča se ništa neće mijenjati bez obzira na rezultat. Mi imamo obavezu prema navijačima i gledalištu da damo svoj maksimum i to ćemo i uraditi", kazao je, dalje, Hukić. Dodaje da su obje ekipe promijenile, u pauzi prvenstva, po dva igrača, ali da se to nije odrazilo na igru niti jedne ekipe.  


Što se tiče trenutnih rezultata Veleža u nastavku prvenstva Hukić ističe neuspjeh kod kuće protiv Mladosti iz V. Obarske (0:0), ali i pobjedu u Sarajevu protiv Olimpica (1:0), što govori da će oni biti opasniji u Zenici nego u Mostaru. Predviđa da će najveća opasnost prijetiti od Darka Maletića i Ševke Okića.

 

Jasmin Mešanović, prvotimac Čelika, od kojeg se i na ovoj utakmici očekuju golovi,  kaže da je ekipa spremna za utakmicu, te da je atmosfera u timu zadovoljavajuća.
"Sutra nas očekuje jedna veoma teška utakmica u kojoj je ulog prevelik i sigurno je da će nam zadati velike probleme. Ekipa dočekuje utakmicu u veoma dobroj atmosferi i sutra ćemo dati svoj maksimum i mislim da rezultat neće doći u pitanje"- zaključuje Mešanović.


Inače, Čelik nije izgubio nijednu zvaničnu utakmicu, od kada je na čelu Hizah Hukić (7 prvenstvenih utakmica, 4 pobjede i 3 neriješene utakmice).

Iz Čelika pozivaju ljubitelje nogometa da dođu u srijedu u 15 sati na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik" u ovoj važnoj Kup utakmici  za sezonu 2013/2014.

 

Četvrtfinalni parovi Kupa BiH (12.03.2014.god.): 
Čelik – Velež (15h); Glavni sudija Tomislav Čuić iz Tomislavgrada. Njegovi pomoćnici će biti: Goran Dujak (Odžak) i Momir Širko (Banja Luka).  4. sudija je Velimir Drinić iz Modriče, a delegat je Ferid Čovčić iz Goražda.
Široki Brijeg – Olimpic (15)
Mladost - Zrinjski (15)
Željezničar – Sarajevo (18)
 

Revanši susreti na programu su 26. marta (15,30 i 18,30 sati). 

 

E. Imamović za Zenicablog