28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 11 Mart 2014 02:44

Kreće ORL Srednja Bosna

Počinje sa radom liga za juniorke - regija Srednja Bosna - Jučer je na sastanku klubova učesnika i zvanično sa radom počela Omladinska rukometna liga za juniorke, regija Srednja Bosna, a sve to na inicijativu ŽRK "Sloga2013" iz G. Vakufa, škola rukometa "Čelik Junior" iz Zenice, te ŽRK "5plus" Vitez.

Nakon što su napravljene propozicije takmičenja, radni zapisnici, izvučeni parovi i gradovi domaćini, zvanično je s radom počela ova liga za juniorke. Cilj lige je promocija sporta - rukometa, afirmacija ženskog spola da se počnu baviti ovim sportom, te osnovni cilj, kvalitetno ispuniti vrijeme mladih djevojaka kako ne bi došle u situaciju i susrele se sa velikim brojem modernih poroka.

Ove godine liga će se igrati kroz dva mjeseca, a svaki grad učesnik će biti domaćin jednog kola, a u sklopu kojeg će se odigrati tri utakmice. Učesnici ove lige su: ŽRK "Sloga 2013", ŠR "Čelik Junior", ŽRK "5plu" Vitez", ŽRK "Kiseljak", ŽRK "Žepče" i "ŽRK "Iskra".

Prvo kolo u Zenici

Prvo kolo lige mladih za djevojke - juniorke odigrat će se u Zenici 29./30. marta, a gdje će se odigrati tri utakmice. Domaćin ovog kola, škola rukometa "Čelik Junior" je već krenula sa organizacijom ovog 'turnira' za juniorke, a satnica svih utakmica kao i tačan dan održavanja bit će poznat sedam (7) dana prije starta lige. 

Utakmice koje će se odigrati u Zenici su:
ŽRK "Kiseljak" - ŽRK "Sloga"
ŽRK "Žepče" - ŽRK "Vitez"
ŠR "Čelik Junior" - ŽRK "Iskra"

Pokrenuta web stranica i FB profil

Radi što bolje komunikacije, prezentacije i promocije ove lige, organizator je pokrenuo i web stranicu iste, a gdje će se nakon svakog odigranog kola objavljivati detaljni izvještaju sa utakmica, tabele, bilteni, fotografije, najbolji pojedinci iz svakog susreta i svake ekipe. Sve što bude objavljeno na web stranici bit će podjeljeno i na fb stranici.


Za kraj, važno je napomenuti da ORL "Srednja Bosna" djeluje kao neprofitabilna organizacija i da se svi klubovi takmiče bez kotizacije i sličnih troškova. Cilj je da kroz godinu, dvije rada budemo jedna od najjačih i najmasovnijih liga na prostoru Bosne i Hercegovine, a ukoliko se sve završi prema planovima u ovoj sezoni, od iduće sezone startat će se i sa ligom za kadetkinje.