27 Februar 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 19 Februar 2014 22:55

Mesud Pezer

Najbolji mladi atletičar naše zemlje i Balkana Mesud Pezer, zahvaljujući stipendiji IAAF, od 1. decembra prošle godine nalazi na sportskom usavršavanju u IAAF trenažnom centru u švedskom gradu Växjö u kojem će boraviti do kraja jula ove godine.

 

Da će Mesud na najbolji način iskoristiti izvanredne uslove i kvalitetnu stručnu podršku koje pruža pomenuti centar, te, kao senior, nastaviti sa uspjesima koje je ostvarivao u juniorskoj kategoriji, pokazali su i rezultati i plasmani koje je ostvario u proteklih nepunih mjesec dana dvoranske sezone”, saopćeno je iz Atletskog saveza Bosne i Hercegovine.

 

Počeo je sa nastupom u Jablonecu (Češka Republika) gdje je sa 18,44 m osvojio sedmo mjesto. Zatim slijedi i najuspješniji dosadašnji nastup Tartu u Estoniji na kojem je pobijedio sa rezultatom 18,64, koji je samo 22 cm slabiji od njegovog najboljeg rezultata na otvorenom sa kuglom od 7,260 kg.

 

Dobru formu potvrdio je i na dvoranskom mitingu u Geteborgu na kojem je osvojio treće mjesto sa 18,37 m.

 

Pred Pezerom je nastup na Balkanskom prvenstvu u dvorani, koje će se održati 22. februara u Istanbulu, a na kojem će pokušati da postavi novi lični rekord i da se umiješa u borbu za medalju, navodi se u saopćenju.

 

Pezer, najbolji mladi atletičar Bosne i Hercegovine, te bacač kugle i diska je, podsjetimo, odlaskom u Švedsku zaključio je do daljnjeg svoju karijeru i nastupe u našoj zemlji.

 

T.H. Sport.ba

http://www.sport.ba/ostali-sportovi/napustio-bih-zbog-nebrige-drzave-sada-nize-uspjeh-za-uspjehom/