23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 22 Januar 2014 20:34

Rukomet: Čelik-Vitez 42:26

UZVRATNA UTAKMICA U ZENICI RK ,,ČELIK'' – RK ,,VITEZ'' 42:26 (20:10) Prijateljska utakmica igrana u Gradskoj areni Zenice, bez prisustva gledalaca. Sudije: Haris Hadžikadunić i Kemal Vidimlić (oba Zenica – odlični). Sedmerci: za ,,Čelik'' 7 (6 golova), Vitez 3 (2 gola). Isključenja: ,,Čelik'' 10 minuta, ,,Vitez'' 8 minuta. Rezultat: 42:26 (20:10) za RK ,,Čelik''. Igrač utakmice: Boško Jolović.


RK ,,ČELIK'':  Martić (3), Ivančev (6), Jolović (9), Duvnjak (5), Begović (7), Ekinović (3), Rekanović (1), Alihodžić (1), Dudić (2), Dervišević (1), Sirčo (8 odbrana), Starčević (8 odbrana) – oba bili na golu po jendo poluvrijeme.

 

U uzvratnoj utakmici sa RK ,,Vitezom'', članom Republičke rukometne lige BiH, nakon ,,velikih'' 49:22 za ,,Čelik'' u Vitezu, u Zenici je večeras bilo nešto ,,skromnijih'' 42:26 za ,,Čelik''. ,,Čelik'' je u odnosu na prvu utakmicu dao 7 golova manje, a Vitez 4 gola više. Oba krila (Begović i Jolović) koji su u Vitezu dali po 13 golova, a u Zenici Begović 7, a Jolović 9 golova.  

Proba je proba i mora se  tu još mnogo toga uraditi  da bi za utakmicu u Sarajevu protiv odlične RK Bosne u prvom prvenstvenom kolu naša ekipa bila potpuno spremna.  Nekim igračima dajem maksimlanu minutažu (Ekinović, Dudić) – da vidim koliko stvarno mogu. Problem su veliki broj povreda, prije svega Davora Kadića i Mirze Dervenčića – kaže trener ,,Čelika''  Zdenko Antović. U ,,Čelikovoj'' odbrani igralo se mnogo lošije nego na prethodnoj utakmici, a problem je i posljednjih 15 minuta utakmice, kada je u sastavu ,,Čelika''  igralo čak pet osamnaestogodišnjaka (Rekanović, Alihodžić, Dudić, Dervišević, te već iskusni golman Sirćo, gdje je jendino Enes Sirčo briljirao, a ostali su ,,izgorjeli'' u dokazivanju. Inače, nabolji igrač utakmice (u oba smjera) je bio Boško Jolović, sa devet golova (4 manje nego u Vitezu, ali je imao i manju minutažu). Martić, Ivančev, Duvnjak i Begović su bili solidni. 


Inače, prema informacijama fizioterapeta ,,Čelika'' Dinka Grebenara, koji vodi računa o zdravstvenoj spremnosti igrača, dobra vijest je da Mirza Drevenčić već sutra počinje sa trenizima, dok je Davor Kadić danas počeo sa laganim trčkaranjem,  a sa punim trenizima će startovati tek naredne sedmice.

Inače, ,,Čelik'' ima problema sa obezbjeđenjem još jednog partnera za dvije prijateljske utakmice. Dogovor sa RK ,,Žepče"' je otpao, jer ,,još nisu spremni za utakmice, jer rade na fizičkoj spremnosti ekipe'', a isti odgovor je dobijen i od RK ,,Kaknja''. Trener Antović i Uprava kluba tragaju za novim partnerima.