18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 15 Januar 2014 04:32

Uspješan karate seminar u Zenici

U tehničkoj organizaciji našeg kluba u periodu u Zenici je održan zimski karate seminar licencnog karaktera i okupio je  perspektivnie takmičare u cilju priprema za odlazak na 5.Svjetsko prvenstvo SHOTOKAN karatea koje će se ove godine održati u Prištini Kosovou vremenu 03.-05. aprila.  Seminarom je rukovodio  trener našeg kluba Semir Hamzić majstor karatea 7. DAN a na seminaru je uzelo učešće oko 50 učesnika iz karate klubova sa prostora BiH.

 

Seminar je završio sa radom sa polaganjem za majstorska zvanja.

Za nova zvanja su položili :

Za crni pojas 1. DAN   Selimović Zijad i Agić Samir iz KK Nara Medica Kakanj , Ašćerić Amel i Hukić Benjamin iz HA SE KARATE DO Zenica, za majstorsko zvanje 2. DAN položili su Mušija Nedim i Redžo Emir iz KK Nara Medica Kakanj, a za crni pojas 3.DAN položio je Silajdžić Emir iz  KK Nara Medica Kakanj.

Sudijske licence su obnovili Emir Silajdžić, Redžo Emir, Agić Eldina i Gunjević Ermin, za licence ispitivača su položili Emir Silajdžić, Čakal Mahir i Buza Edvin, dok su trenerske licence za 2014.godinu dobili : Mahir Čakal, Buza Edvin, Nedim Mušija, Lukic Josko,Silajdžić Emir, Davor Vidović i Hasib Telalović.

 

Po ocjeni svih učesnika seminar je bio veoma dobro organizovan.

 

Ahmić Fikret s.r.

Predsjednik kluba HA SE KARATE DO