23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 26 Novembar 2013 23:44

Zeničani uspješni u Austriji

MNK CALP ZENICA sinoć se vratio sa Malonogometnog internacionalnog turnira, koji se igrao u austrijskom gradu Linzu. Karavana zvana CALP i ovaj put je opravdala povjerenje i medju 48 ekipa zauzela 5 mjesto. S obzirom da je ovo njihov prvi zajednički nastup na jednom turniru, bez sumnje možemo ih nazvati „lavovska srca“. Kroz grupnu fazu su se prošetali i tri utakmice su dobili sa gol razlikom 11:4.


U prvoj utakmici su savladali ekipu EL CLASIKA sa 4:1, u drugoj utakmici je savladana ekipa  SINI TRANSPORT istim rezultatom, Treća utakmicaprotiv CAFE SOUNSET ST.MARTIN koja je odlučivala o prvom mjestu u grupi, ekipa CALPA  je bez većih napora savladala rezultatom 3:2 . U osmini finala savladana je ekipa NUR LINZ-a rezultatom 5:0.

Na kraju, na red došla kobna utakmica, ili utakmica za anale, protiv ekipe KULA, u kojoj inače nastupaju 3 Slovenska reprezentativca u futsalu,  gdje je ekipa Calpa do zadnje sekunde vodila rezultatom 2:1 i u zadnjoj sekundi primila gol za izjednačenje. Onda su uslijedili penali, CALP je prilikom izvođenja penala 3 puta imao šansu za pobjedu, ali jednostavno lopta nije „htjela u gol“.

 

Momci su i ovaj put ostavili srce na terenu, ginuli su za svaku loptu, pokupili simpatije publike, organizatora..... Kakav smo utisak ostavili u Linzu, i na koji način smo branili boje grada najbolje pokazuje činjenica da smo dobili poziv na Medjunarodni turnir u Ljubljani , koji se igra početkom 2014 godine.Ali još bitnije od svega je da smo uspjeli dogovoriti  da u skorije vrijeme većinu tih ekipa gledamo na turniru u Zenici. Momci samo naprijed, Bog čuva hrabre.......


(Safet K.)