28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 06 Novembar 2013 07:12

Čelik-Derventa danas u Areni

Danas (srijeda) su na programu su četiri utakmice drugog pretkola KUP-a Bosne i Hercegovine za rukometaše. U prvom pretkolu zenički Čelik je eliminisao Vitez u gostima, a u drugom pretkolu je domaćin ekipi Dervente. Utakmica Čelik – Derventa se igra u gradskoj Areni Zenica sa početkom u 17 sati. Sudije su Begić i Knezović. Kontrolor je Saša Sarajlić.

 

Donosimo parove i satnice utakmica:

Zenica: Čelik – Derventa (17 sati)

Sarajevo: Bosna  - Bosna Visoko (17)

Gračanica: Gračanica – Zrinjski (19)

Živinice: Konjuh – Kozara MP (19)

 

Utakmice se igraju u srijedu 6. novembra, i igra se po jedan meč.

 

- Sinoć su svi naši igrači bili na okupu i održali su dobar trening u Gradskoj areni,  pod nazorom trenera Zdenka  Antovića i Seldina Rizvanović. Povrede još uvije ,,vuku'' Mirza Dervenčić i Mirza Hurem, ali kažu da će ,,stisnuti zube'' i dati sve od sebe do nove pobjede i prolaza ka finalnom dijelu Kupa BiH. Jedino je neizvjestan nastup pouzdanog lijevog krila Milana Du-vnjaka, koji je, zbog gripe, u posljednja tri dana prikovan za postelju. Atmosfera u timu ,,Čelika'' je, u prkos svemu,  odlična. Ovi su momci ,,heroji Zenice'' i ja sam siguran da će oni i povrijeđeni i bolesni - ponovo ginuti na terenu  za svoj tim protiv snažne ,,Dervente'' – izjavio je za naš blog predsjednik Kluba Pane Škrbić. 

- Zato pozivamo sve ljubitelje sporta, sve Zeničane koji vole svoj klub i svoj grad – da večeras, 6. novembra u 17.00 sati dođu u Gradsku arenu i maksimalno podrže ovaj tim koji i uz najslabije uslove postiže najbolje spo-rtske rezultate u svojoj istoriji. Oni zaslužuju vaše poštovanje i podršku! Zato svi večeras dođite u Gradsku arenu! – dodaje predsjednik Škrbić.  

 

 

E. Imamović za Zenicablog

 

U srijedu, 06. novembra u Gradskoj areni Zenica  održava se novi ,,sportski rukometni rat''!  

U goste nam dolazi jedna od najboljih ekipa Premijer lige BiH – ekipa RK Dervente,  a čelična mašina melje sve pred sobom!

Ovoga puta Čelik i Derventa će megdan podijeliti u okviru drugog kola Kupa BiH.

,,Čelik''  i u Kupu, baš kao i Derventa želi da ide do kraja, ali mjesta za prolaz ima samo za jednog!

Rukometni čelični heroji - Aldin Begagić, Davor Kadić, Edo Martić, Boško Jolović, Mirza Dervenčić,

Milan Duvnjak, Mirza Hurem, Dragan Starčević, Enes Sirčo, Edvin Begović, Milan Ivančev,   i drugovi u srijedu  biju ljudi boj!

Dođite u Gradsku arenu! Utakmica Čelik – Derventa   igra se u srijedu  u 17 sati! SVI STE POZVANI!

Medijski pokrovitelj susreta je: ZENICABLOG!