28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 10 Oktobar 2013 20:27

Zenica, pripreme za Zmajeve

Fudbalska reprezentacija BiH na zeničkom stadionu Bilino Polje sutra će protiv selekcije Lihtenštajna odigrati pretposljednu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine. Selektor Safet Sušić najavio je na današnjoj konferenciji za novinare izuzetno ofanzivnu igru sa najjačim sastavom na terenu. 

       

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU priprema i pres konferencije reprezentacije Lihtenštajna u Zenici, kao i dekoracije u Zenici uoči utakmice. 

 

"Kada je u pitanju utakmica sa Lihtenštajnom, važno je da što prije damo gol i sigurno ćemo igrati izuzetno ofanzivno. Počeću sa najjačim sastavom, jer ne želim nikakvo opuštanje. Pobjedu od 8:1 iz prve utakmice smo davno zaboravili, sada će nam biti dosta teže protiv njih jer igraju dosta bolje, u sedam utakmica su primili 11 golova", rekao je selektor bh. reprezentacije. 

 

Nakon Lihtenštajna, naš nacionalni tim 15. oktobra očekuje meč sa Litvanijom u Kaunasu, a za siguran plasman na Svjetsko prvenstvo potrebno je osvojiti šest bodova iz ove dvije utakmice. Na pripremama za ove mečeve Sušić je na raspolaganju imao 23 igrača. Svi su spremni za utakmicu protiv Lihtenštajna, osim Ervina Zukanovića, međutim, Sušić nije ni očekivao da on igra jer je povrijeđen i nije igrao dva mjeseca. 


"Svi ostali su spremni i nestrpljivo očekuju utakmicu", rekao je Sušić. Istaknuo je kako se neće osvrtati na meč između Grčke i Slovačke, jer bi pobjeda Slovačke u tom meču, kao i naša protiv Lihtenštajna značila da već u petak možemo slaviti odlazak u Brazil. "Nećemo se osvrtati na to, jer nam je cilj osvojiti šest bodova u naredna dva meča. Ipak, bilo bi dobro da nam Slovačka učini uslugu. Došli smo do kraja, ozbiljno ćemo ući u utakmicu protiv Lihtenštajna, onda nam slijedi ključna utakmica u Litvaniji. Mi moramo dobiti obje utakmice", zaključio je Sušić. Utakmica BiH - Lihtenštajn biće odigrana u petak na Bilinom Polju, s početkom u 20.00 sati.


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU priprema i pres konferencije reprezentacije Lihtenštajna u Zenici, kao i dekoracije u Zenici uoči utakmice.


Susreti devetog kola G-grupe kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu na rasporedu su u petak.

Sastaju se:

Vilnius: Litvanija - Latvija (17.30)
Zenica: Bosna i Hercegovina - Lihtenštajn (20.00)
Piraeus: Grčka - Slovačka (20.45)

Tabela:

1. Bosna i Hercegovina 8 6 1 1 25:5 19 
2. Grčka 8 6 1 1 9:4 19 
3. Slovačka 8 3 3 2 9:7 12
4. Litvanija 8 2 2 4 7:10 8 
5. Latvija 8 2 1 5 8:16 7
6. Lihtenštajn 8 0 2 6 3:19 2 

Preostali susreti u grupi:
- 15. oktobra:
Litvanija - BiH
Grčka - Lihtenštajn
Latvija - Slovačka


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU priprema i pres konferencije reprezentacije Lihtenštajna u Zenici, kao i dekoracije u Zenici uoči utakmice.