29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 10 Oktobar 2012 06:21

Čelik nezadovoljan suđenjem

Čelik je prvi put ove sezone u gostima postigao poveo i postigao gol iz igre, ali im vodstvo iz 26. minute nije donijelo i nijedan bod. Ponovo su se kući vratili pognute glave, poraženi (1:2), ali i posramljeni zbog dešavanja na utakmici.  Zeničani su, tako, na novu prvenstvenu pauzu dočekali sa samo 8 bodova na kontu i na 12. mjestu, što je poražavajući saldo ako se zna da su nakon prošle pauze imali bod manje.


- Poslije onog,  nemam nikakav komentar na utakmicu- razočarano će trener Vlado Jagodić, koji dodaje i da će, očito, zbog izjava nakon domaćeg poraza od Želje (1:2), biti kažnjen samo on.

 

Predsjednik Čelika Senad Sarajlić najavljuje da će  tražiti sastanak u NS BiH te da će i nakon ove utakmice uložiti žalbu, mada su svjesni kakav će biti njen ishod.
- Mi na ovaj način bacamo hiljadu po hiljadu maraka, ali nemamo izbora. Ako se ne žalimo, onda smo saučesnici u svemu ovome, a to sebi ne mogu dozvoliti- ističe Sarajlić, koji dodaje da se Komisija za sudije podijelila po nacionalnoj liniji.  


- Bojim se da se vraćamo na period od prije deset godina. Sudijski kontrolor Dragan Prtvar dodijelio je negativne ocjene trojici sudija koji su sudili utakmicu protiv Želje, ali im je, nakon pritisaka i prijetnji iz RS-a, koji ne daju Radoslava Vukasovića, ocjena uvećana. Samo je stradao Bošnjak Zlatan Bečirović- kaže Sarajlić, koji ističe i da je je u Lukavici bio ogroman pritisak na sudije. Sudili su, kaže, 20- tak slobodnih udaraca za domaćine u blizini šesnaesterca, a gostoprimstvo domaćina je bilo bilo ispod svakog nivoa.


- Neugodno nas je iznenadio trener Slavije Vlado Čapljić, koji je obični primitivac. Psuje majku našim igračima, a svojima grmi: „Igraj, vidiš da se valja“. U drugom se poluvremenu igralo samo 14 minuta i sa jednom loptom, a vrhunac svega bio je nedosuđeni penal nad Anidom Travančićem u 86. minuti. Domaći ga je igrač, jednostavno, rukama otresao o zemlju- tvrdi Sarajlić, koji dodaje i da je, istina, da su oba gola primili sopstvenim greškama.

 

V. BEGUNIĆ-N.RIJEČ