03 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 24 Septembar 2013 07:16

Vitez dočekuje Čelik u Zenici

U prostorijama Nogometnog kluba "Vitez" je održana press konferencija na kojoj je najavljen susret devetog kola BHT Premijer lige, u kojoj Vitežani na stadionu Kamberovića polje dočekuju sastav Čelika.  Novinarima su se obratili trener Valantin Plavčić te nekadašnji igrači Čelika, a danas Viteza, Mladen Jurčević i Almir Hasanović. 

 

"Utakmica s Čelikom je od velikog značaja, prvenstveno zbog tri boda koja su u igri. Bod iz Trebinja bi dobio na težini ukoliko uspijemo pobijediti u utakmici s Čelikom. Siguran sam da će na samoj utakmici biti lijep ambijent te da će na utakmici biti velik broj navijača", izjavio je trener VitezA Valentin Plavčić.  Nekadašnji igrač Čelika Almir Hasanović pred ovu utakmicu ne osjeća poseban pritisak, doživljava je kao i svaku drugu prvenstvenu. 

 

"Utakmica ima svoju draž, jer je u sastavu Viteza i velik broj igrača iz Zenice. Ipak, mi se polako dižemo i sigurno da mirne i čiste glave možemo ostvariti željeni cilj, osvojiti tri boda i približiti se sredini tabele. Bez obzira, tri boda su tri boda iz svake utakmice, a svakako da bi nam tri boda u ovom susretu dala mir za nastavak sezone", kazao je Hasanović.  Još jedan igrač koji je igrao za Čelik i Vitez je i Mladen Jurčević. 

 

"Očekujem tvrdu utakmicu i psihički tešku, jer u ovom susretu će, ako se ne varam, biti devet igrača koji su nosili dresove ova dva kluba. Jedno od najljepših razdoblja u mojoj karijeri bilo je igranje za Čelik, ipak očekujem pobjedu Viteza. Pozivam sve navijače da dođu i na ovu utakmicu i bodre svoj klub kako su to činili i do sada", rekao je Jurčević.