24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 22 Avgust 2013 23:35

Liga veterana Zenica

Kao što smo već objavili, u Zenici se održava manifestacija "Dani sporta grada Zenice". Uokviru navedene manifestacije igra se turnir Lige veterana 2013 u malom nogometu, starosti preko 45 godina. Utakmice se igraju na prvom, betonskom terenu pored pješačkog mosta za Blatušu, tj preko puta svlačionica plastičnog terena na Kamberovićima. 

U četvrtak, 22.avgusta 2013.godine, odigrano je 4. kolo Lige veterana 2013. Evo svih rezultata u prva 4 kola ovog turnira:

 

1.kolo

Sindikat A.Mittal – Rudar 3:0 (p.f.)

Drugari – Puhovac 5:0

2.kolo

Rudar – Drugari 1:2

Bosna – Sindikat A.Mittal 5:1

3.kolo

Drugari – Bosna 0:0

Puhovac – Sindikat A.Mittal 0:1

4.kolo

Rudar – Puhovac 0:1

Rudar – Bosna 0:4

 

Tabela nakon 4. kola Lige veterana:

1.Bosna   3  2  1  0 (9:1)  7

2.Drugari 3  2  1  0 (7:1)  7

3.Sind. A.Mittal 3  2  0  1 (5:5) 6

4.Puhovac  3  1  0  2 (1:6) 3

5.Rudar  4  0  0  4  (1:10)  0

 

U petom, zadnjem, kolu, koje je na programu u petak 23.avgusta u 18 sati sastaju se:

Bosna – Puhovac

Sindikat A.Mittal – Drugari

 

Kao što se vidi iz tabele i dosadašnjih rezultata, u zadnjem kolu nas čekaju neizvjesne utakmice, u kojima će biti odlučen pobjednik ovogodišnje Lige veterana. Dosadašnje utakmice su privukle veliki broj gledalaca, pa se očekuje da će i ove zadnje utakmice propratiti veliki broj gledalaca. Vrijedni organizarori na čelu sa Himzom Halaćem su, pored terena, obezbjedili pano sa svim rezultatima, i ozvučenje za obavijesti o toku utakmica, kao i o svim rezultatima, sa muzičkom podlogom. Tu je u organizaciji neizostavni i uvijek vrijedni Sulejman Ćosić.

 

Na kraju Lige veterana, kapiteni ekipa će izabrati najboljeg igrača i golmana na turniru, a priznanja će dobiti i najbolji strijelac turnira, fer play igrač, fer play ekipa, pobjednička ekipa...

 

Ova manifestacija se održava u organizaciji Sportskog saveza Općine Zenica, na čelu sa predsjednikom Himzom Halaćem. Generalni pokrovitelj ove manifestacije je  Općina Zenica, a da spomenemo i ostala društva i lica, koje pomažu ovu manifestaciju: Arcelor Mitall, sportska kladionica Bet live iz Novog Travnika-poslovne jedinice Zenica, ZIM Zenica, EU explozive, cafe IR – Lukovo Polje, Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica na čelu sa direktorom Huseinom Hinovićem.

 

Ekrem Imamović za Zenicablog

+ foto sa Lige veterana na Kamberovićima

 

Povezani članci (by tag)