27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 02 Avgust 2013 14:56

Kajkut i Jagodić uoči Olimpica

U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje", danas je održana konferencija za medije. Povod za press je subotnja prvenstvena utakmica 2. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Olimpic iz Sarajeva. 

 

Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u subotu 03.avgusta, u 21 sat. U prvom kolu Čelik i banjalučki Borac su igrali 1:1, dok je Olimpic, na Otoci, visoko porazio trebinjski Leotar sa 4:0. Prisutnim novinarima obratili su se: Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Čelika i Saša Kajkut, napadač Čelika.

 

Na samom početku ŠSŠ Vlado Jagodić se osvrnuo na prošlu utakmicu protiv Borca na Bilinom polju i neriješen rezultat (1:1). Istakao je da su dobro analizirali ovu utakmicu i da su uočili gdje su odigrali slabije. Između ostalog je istakao veliki napor koji je pretrpio kapiten Kenan Horić i koji nije bio predviđen da igra cijelu utakmicu. Situacija na terenu je zahtjevala da Horić odigra do kraja, iako je trpio velike bolove i od povrede u finišu utakmice. On je ispao žrtva na ovoj utakmici.

 

U vezi sutrašnje utakmice Jagodić naglašava da bi bilo ugodnije da se zabilježila pobjeda protiv Borca i onda bilo lakše sutra protiv Olimpica. Ali, kako je, tako je. Za ekipu Olimpica kaže da je nezgodnija od Borca u gostima, jer imaju specifičnu igru za kontranapad. Treba se odigrati mirnije i biti oprezniji. Očekuje podršku sa tribina i tri boda protiv Sarajlija.

 

Kada je riječ o igračkom kadru stanje je slijedeće: kapiten Horić je iscrpljen, te je zadnja tri dana radio po posebnom režimu. Barać se oporavio od povrede i on će biti u kombinaciji za sutrašnji sastav. Iz kontrolne utakmice protiv Busovače ekipa Čelika je izašla oslabljenog igračkog kadra. Teže je povrijeđen Haris Ribić, a nešto lakše Marin Popović, tako da u sutrašnjoj utakmici protiv Olimpica, definitivno, neće nastupiti Lakičević i Ribić, a prvih 11 bit će određeno nakon večerašnjeg treninga.

 

Čelikov najbolji strijelac, Saša Kajkut, na današnjem pressu je kazao:

 

-U goste nam dolazi veoma nezgodan protivnik Samo sa maksimalnim pristupom možemo doći do pozitivnog rezultata. Moji saigrači i ja sigurno ćemo dati sve od sebe da upišemo prvu pobjedu u ovom prvenstvu. Nemamo prava na kiks, jer Čelik može i hoće još bolje rezultate u novom prvenstvu-zaključuje Kajkut.

 

Pozivamo sve ljubitelje nogometa da dođu u subotu u 21 sat na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik" u ovoj važnoj utakmici 2. kola nove sezone, 2013/2014.

 

E. Imamović za Zenicablog