28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 22 Juli 2013 15:08

Zeničanke u B grupi MŽRKL

Članovi Borda jednoglasno su usvojili konačnu verziju Propozicija takmičenja MŽRKL za sezonu 2013/2014, kalendar takmičenja MŽRKL za sezonu 2013/2014 i visinu kotizacije za klubove učesnike u sezoni 2013/2014.

 

Bord je utvrdio da su klubovi Sloboda i Vojvodina u postavljenom roku od strane Skupštine lige (Slavonski Brod, 14.6.2013.) izmirili kotizaciju za sezonu 2012/2013, a na osnovu dopisa Mladog Krajišnika od 18.7.2013. godine članovi Borda su konstatovali da Mladi Krajišnik nije izmirio obavezu uplate kotizacije i troškova službenih lica za sezonu 2012/2013. Na osnovu Propozicija MŽRKL čl.1 - 1.1.1.1. Bord MŽRKL je jednoglasno ovlastio Direktora da sazove vanrednu sednicu Skupštine MŽRKL putem korespondencije (elektronskom poštom), sa predlogom da  klubovi MŽRKL daju dodatni rok Mladom Krajišniku za izmirenje svojih novčanih dugovanja iz sezone 2012/2013 do 15.8.2013. godine. Ukoliko većina članova Skupštine podrži odluku Borda, a Mladi Krajišnik ne izmiri svoje obaveze ili ukoliko većina članova Skupštine ne odobri dodatni rok za izmirenje novčanih obaveza Mladom Krajišniku, Bord MŽRKL će uputiti Košarkaškom savezu BiH zahtev za popunjavanje MŽRKL iz prvenstva BiH, a na osnovu Propozicija MŽRKL. U slučaju da KS BiH nema predlog zamene kluba na osnovu Propozicija, Bord MŽRKL će doneti odluku o popuni upražnjenog mesta ili konstatovati da grupa A broji pet klubova.

 

U grupi A će se takmičiti sledeći klubovi: Partizan, Vojvodina (Srbija), Triglav, Grosuplje (Slovenija), Medveščak (Hrvatska) i Mladi Krajišnik (ako mu vanredna skupština odobri dodatni rok i ako u tom dodatnom roku izmiri svoje obaveze).

 

U grupi B će igrati: Radivoj Korać, Crvena zvezda (Srbija), Athlete Celje (Slovenija), Čelik, Sloboda (BiH) i Budućnost (Crna Gora).

 

Četiri prvoplasirane ekipe iz obe grupe u četvrtfinalu (1-4, 2-3) igraće na dve pobede, a pobednici četvrtfinalnih dvoboja plasiraće se na Final four, koji će se održati 5. i 6. marta 2014. godine.

 

 BORD MŽRKL


Kako je objavljeno na stranici MŽRKL "košarkašice Čelika znatno pojačane kreću u novu sezonu MŽRKL. Ugovore sa klubom iz Zenice već su potpisale Aida Kalušić, Aldijana Iriškić (Vršac), sestre Maida i Irma Rahmanović (Jedinstvo Tuzla), Sedina Halimić (Vojvodina), Marina Džinić (Mladi Krajišnik), Zvjezdana Gagić (Sloboda), a rukovodstvo kluba u Zenicu želi vratiti i Almu Kovačević, Mateu Tavić, Amru Mehmedić i Lejlu Bejtić, koje su prošle sezone igrale u inostranstvu".

 

E. Imamović za Zenicablog