23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 16 Juli 2013 22:25

Svijetla strana sporta

U prostorijama STK „Mladost“ je održan otvoreni turnir za veterane i mlađe kategorije, na kome je učestvovalo tridesetak takmičara iz Tuzle, Žepča i Zenice. Nije bilo starosnog ograničenja, te je raspon godina išao od 16 pa sve do 60 godina.


Igralo se kup sistemom, u 6 grupa, sa 4 do 5 takmičara u svakoj. Dalje se išlo nokaut sistemom, sve do finala, gdje su se sreli Dušan Stevanović i saradnik Zenicabloga, Bojan Bogdanović. Pobjednika su odlučila dva  poena u maratonu, dok je treće mjesto zauzeo odlični Borislav Cigić iz Tuzle. Prvoj trojici su podijeljena plakete, a zatim se prešlo u prostorije STK „Stiga“ u Sokolani, gdje je pripremljena zakuska i druženje za goste i ostale učesnike ovog, već tradicionalnog turnira.

 

Treba reći da je ovaj turnir, koji je inače tradicionalno takmičenje zeničkih stonotenisera / veterana, ovaj put imao i jednu dublju, ljudsku dimenziju, zbog čega su i došli igrači iz drugih gradova. Naime, igralo se u čast bolesnog prijatelja, dobrog čovjeka i višegodišnjeg igrača i zaljubljenika u celuloidnu lopticu. Simboličnom kotizacijom takmičari su prikupili oko 500 KM  i uručili je bolesnom prijatelju, uz tople želje za skoro ozdravljenje.

                                                               

Bojan Bogdanović