25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 19 Juni 2013 21:08

Okupljanje Čelika:prilika mladim

Kao što smo već ranije objavili, nogometaši Čelika okupit će se 20. juna 2013.godine u 18 sati na prozivku za narednu sezonu.  Prozivku će izvršiti pomoćni trener Amir Japaur, umjesto trenera Vlade Jagodića, koji će tada biti u Mersinu (Turska) na Mediteranskim igrama. Još je neizvjesno ko će doći na prozivku od igrača kojima su istekli ugovori (Saša Kajkut,  Jasmin Mešanović,  Emir Jusić i Stefan Maletić). U toku su pregovori s njima.


"Otkazan je nastup na turniru u Slavonskom Brodu 29. i 30. juna, a nisu prihvatili poziv da krajem mjeseca igraju prijateljsku utakmicu s Nantom, jer bi se mnogo vremena potrošilo na putovanje. Čelik će prvu utakmicu, i to internog karaktera, igrati 3.jula u Zenici, a od 5. jula preselit će na Zlatibor. Tamo će ostati do 17. jula i u tom periodu odigrati četiri kontrolne utakmice". 

 

Čelikov junior, mladi veznjak Marin Popović (19), koji je ove sezone debitovao u seniorskom timu (13 nastupa i jedan gol) i ostavio pozitivan utisak, po završetku juniorskog staža, potpisao je ugovor na četiri sezone. Kao nagrada za dobre igre stigao je i ovaj ugovor sa Čelikom, ali i poziv u mediteransku reprezentaciju BiH, sa kojom će učestvovati na Mediteranskim igrama koje počinju u Turskoj. U vezi novih priključenja omladinaca Čelika seniorskom timu, izjavu za Dnevni avaz dao je šef stručnog štaba Čelika, Vlado Jagodić:

 

"S obzirom na to da će četvrti golman Belmin Ćurić dobiti priliku da ode negdje na posudbu, na pripremama će s nama raditi i golman iz kadetskog tima Čelika, Aid Vehabović. Priliku da se nametnu dobit će i njegove kolege Vladimir Grahovac, koji je vezni igrač, te napadač Namir Alispahić"- istakao je Jagodić. Da napomenemo, u zadnjoj utakmici prvenstva BiH za juniore, 15.juna 2013.god, Čelik – Olimpic 5:2, Vladimir Grahovac je postigao tri gola, a Namir Alispahić dva gola.

 

Novopriključenim nogometašima, Vehaboviću, Grahovcu i Alispahiću želimo puno uspjeha u radu i karijeri, da steknu povjerenje trenera i jednog dana, da i oni potpišu ugovore sa matičnim klubom, kao i njihov doskorašnji saigrač, Marin Popović.

 

E: Imamović za Zenicablog