24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 13 April 2013 19:36

Treneri nakon Čelik-Zvijezda

 Nogometaši Čelika u najboljoj ovosezonskoj igri savladali su solidnu ekipu Zvijezde iz Gradačca, a nakon utakmice treneri obe ekipe su dali svoje viđenje utakmice. Trener gostiju Miomir Odović nije bio zadovoljan igrom, a posebno otvaranjem utakmice svoje ekipe

 

"Čestitam Čeliku na zasluženoj pobjedi, bili su bolji danas i osvojili tri boda. Ova je utakmica pokazala veliku indolentnost mojih igrača u prvih 15.minuta kada su domaći nakon dva gola faktički riješili pitanje pobjednika. Prva dva gola smo primili greškama, onda smo pokušali igrati i uraditi nešto u napadu, ali smo dobili gol iz prekida i nije više bilo moguće vratiti se u utakmicu. Drugo poluvrijeme smo nešto igrali, zabili pogodak, ali od toga jednostavno nismo mogli više", kazao je Odović.

 

Trener crno-crveni Vlado Jagodić bio je zadovoljan igrom i rezultatom 

 

"Zadovoljan sam igrom i rezultatom, te čestitam svojim igračima jer su ispunili ono što sam od njih tražio. Plan je bio da napravimo pritisak na početku utakmice i uspjeli smo postići golove, ali što mi je posebno drago nakon tri pogodka nismo stali, nego smo i dalje napadali i tražili igru. Moram istaći da je mnogo lakše igrati protiv ekipa kao što je Zvijezda koji igraju otvoreno i žele nadigravanje u svakoj utakmici. Danas smo ispravili grešku koju smo učinili protiv Travnika da se nakon vodstva zadovoljimo rezultatom, a današnja igra je putokaz odnosa i igre za naredna kola. Zahvalio bi se i navijačima kojih je danas bilo nešto manje nego inače, ali vjerujem da će ih naredno kolo na Grbavici biti mnogo više", kazao je Jagodić.

 

Dino Kurbegović/portsport.ba