28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 12 April 2013 19:02

Čelik bez treninga u Areni

  Iako su se danas u 17.00 sati u Gradskoj areni okupili svi igrači RK ,,Čelika'' na čelu sa trenerom  Zdenom Antovićem, čak i povrijeđeni Elvis Brkić  – trening ipak nije održan. Ovoga puta reazlog  je:  što se u u subotu i nedjelju u Gradskoj areni održava karate turnir, pa su organizatori  dvoranu počeli pripremati za taj turnir još danas u 13.00 sati.


- Tačno je da su mi iz Gradske arene Zenica javili da u subotu i nedjelju 13. i 14. aprila, zbog održavanja karate turnira  otkažem sve treninge RK ,,Čelika'',  jer je Arena zauzeta zbog održavanja tog  turnira. Ja sam  otkazao treninge naših ekipa u Areni za subotu i nedjelju. Niko mi nije ni pomenuo da se otkazuju i popodnevni termini treninga za petak 12. aprila u 17.00 sati. Navodno Arena se mora dan ranije pripremiti za turnire u subotu i nedjelju. Da mi je to iko rekao – našli bi smo ternim za važan trenig  u nekoj drugoj dvorani ili bismo ga zakazali istog dana u 12.00 sati u Areni. Ubuduće ćemo tražiti da nam se sve promjene u korištenju termina u Areni dostavljaju faxom ili mailom  - kaže ,,Čovjek za vezu'' iz RK ,,Čelika''  sa Gradskom arenom , inače direktor Kluba Nedžad Ahmić.


- Ovo je neodgovorno od strane Gradske arene - da 20 igrača RK ,,Čelika'' dođu na trening iz Doboja, Bile, Sarajeva, Travnika  i  praktično ,,poljube vrata'' Arene i to u svom treminu za treninge... Tako igrači ,,Čelika'', inače vodeća  ekipa na tebeli Premijer lige BiH u Zavidoviće na utak-micu sa ,,Krivajom'' (utakmica se igra 13. aprila u 19.00 sati) putuje i bez posljednjeg važnog treninga, gdje su se trebale uigravati važne taktičke varijante ekipe. Ohabrujuća vijest je, pak,  da u Zavidoviće ,,Čelik'' putuje (gotovo)  kompletan.

 

- U Zavidoviće putuje i povrijeđeni desni bek Elvis Brkić, koji se neće skidati protiv ,,Krivaje'', jer mu je prije 15 dana igrač RK  ,,Goražda'' u utakmici u Zenici na tri mjesta slomio nos. Svi ostali prvotimci putuju u Zavidoviće, te još dva juniora. U Zavidoviće putujemo da se borimo. Ipak veliki hendikep je neigranje pomenutog Brkića, koji je poznati borac na terenu i jedan od ponajboljih naših  igrača  -  kaže trener  RK ,,Čelika'' Zdenko Antović, vidno iznerviran što je njegova ekipa došla na trening, a da nema termina u Gradskoj areni.  I on  sam je ,,zapucao'' na trening iz Visokog.

 

Prema informacijama iz Zavidovića, u tom gradu pred susret sa ,,Čelikom'' vlada prava eforija. Svi su ,,nabrijani'' – i igrači i publika. Nekada je ,,Čelik'' bio lagan ,,plijen'' ,,Krivaji'', ali se u  posljednjih dvije godine situcija se znatno promijenila i sada je ,,Čelik'' taj koji ,,diktira tempo'' u međusobnim okršajima.  Isto tako, i iz Zenice se sprema jedan broj navijača da u Zavidovićama  bodri najuspješniji zenički sportski kolektiv u ovoj godini.

 

- Želimo našim momcima da se u Zavidovićima maksimlano bore i izbore za dobar rezultat. Nama bodovi trebaju da zadržimo vodeću poziciju na tabeli, a RK ,,Krivaji''  da obezbijede opstanak u Premijer ligi BiH   – poručuju iz Uprave zeničkog premijerligaša.