27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 17 Mart 2013 22:05

Rafting dani u proljeće

 

Poštovani, 21.mart za dan čimburijade (eko regata) očekujemo 10-tak rafting ekipa iz BiH i 3-4 ekipe iz susjednih država. Mi smo angažovali brojne mlade ljude da ucestvuju na ovoj regati tako da oko 80 osoba,tako da ce ukupno po slobodnoj procjeni biti oko 20-tak camaca sa punom posadom, a to je cca do 170 ljudi koji će biti u istom trenu na vodi.

 

Što se tiče pogleda sa ekološkog aspekta svakako da je veoma znacajna, jer tokom godine ovo je jedan od najljepsi dana sto mozemo da pruzimo našoj rijeci Bosni, mislim da bih ovakvih i slicnih manifestacija trebalo biti mnogo vishe i svakako da se ukljuce brojne edukativne ustanove i dignu djeci i omladini ekološku svijest o oćuvanju priprode .

 

22.marta imamo edukativni sadrzaj tj.upoznavanje sa raftingom,prezentacija usmena i praktična,promocija sportova na vodi,i svakako jedan ekološki čas i osvrt na veliku problematiku današnice a to je zagađenje okoline i rijeka. Ovoj obuci će prisustvovati oko 60 mladih osoba uzrasta do 18 god.većim dijelom djeca iz doma za nezbrinutu djecu.

SRK Bosna ce taj dan pripremit i jedno zanimljivo takmicenje za tu djecu kao i nagradu za pobjedničku ekipu ( ovo je neformalno takmičenje radi razonode djece)

 

23.mart klub organizuje BiH raft takmičenje na rijeci Bosni ocekuje se 10-tak muški i 3-4 zenske ekipe.( discipline sprint i spust)

Klub proglašava pobjednike i urucuje pehare i nagrade.

Prošle god.muška ekipa je ostvarila 2.mjesto u BiH dok je ženska ekipa bila 1.

Obje ekipe su u dobroj fizičkoj spremi tako da očekujemo dobre rezultate sa ovog takmičenja


Dajan Vinovčić-predsjednik SRK BOSNA ZENICA

danavin2