28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 05 Mart 2013 08:03

ŽNK Čelik prekida rad?

 

APELI IZ ŽNK "ČELIK" ZENICA - Ženski nogometni klub '' ČELIK '' Zenica je jedini klub na području općine Zenica, kao i na području ZE-DO kantona , koji aktivno učestvuje u službenom takmičenju lige za žene , kao i u odigravanju KUP-a BiH, koji i  pored teške finansijske situacije učestvuje u zimskom periodu na svim turnirima koji se održavaju na području BiH, te jednim dijelom i u regionu, objavili su na svojoj FB stranici.


Zbog nedostatka finansijskih sredstava,uslova za treniranje tj. šikaniranje ženske ekipe na sportskim terenima od strane muških klubova , nesluha društvene zajednice i vladajućih institucija, nedostatka sportske opreme i sportskih rekvizita i još drugih sredstava koje su potrebne jednom klubu i ako svi u klubu, pa slobodno možemo reći i za druge klubove u BiH da službena lica kluba, treneri, predstavnici i igračice sve i svi rade volonterski bez ikakve novčane naknade. Nadamo se da će naše kolege navedeno i potvrditi, međutim i sami iz vlastitih đepova trošimo svoj novac za razne troškove i aktivnosti kluba.

 

Iako smo sve poduzimali i otvorali razna vrata za podršku, sluha nije bilo. Ukoliko ne dobijemo pozitivnu podršku institucija , klub će, zbog već dogovorenih obaveza i igračkih aktivnosti u mjesecu martu, ispuniti obaveze, a troškove snositi iz vlastitih sredstava , te nakon toga tj 27.03.13 , se isključiti iz takmičenja lige za žene i zalediti sve sportske aktivnosti.

 

Iako ženski nogomet u Bosni i Hercegovini nije na zavidnom nivou, niti se priznaje u društvu i zajednici, više ima predrasuda , nego podrške, kao i u institucijama koje bi trebale podržavati razvoj ženskog nogometa/fudbala. Svim mukama i silama treneri i vođe klubova ženskog nogometa bore se za opstanak i razvoj, kao i takmičenja u ligi.Mnogi klubovi u BiH zavide klubovima iz regiona i njihovom razvoju ženskog nogometa, pa i samom interesovanju njihovih društvenih zajednica i vladajučih institucija, pa se svi mi koji se bavimo ženskim nogometom samo zapitamo: da li Bosni i Hercegovini treba ženski nogomet/fudbal ?"

 

"Liga u ženskom nogometu, proljetni dio takmičenja za sezonu 2012/2013 godinu, počinje 6/7.04.2013. KUP-BiH za žene počinje 14.04.2013 godine, dok će se kadetski KUP FBiH igrati 30/31.05.2013 god. Uprava ženskog nogometnog kluba Čelik će 10.03.2013 donijeti odluku da li će nastupati u takmičenju i drugim aktivnostima vezane za ženski nogomet, te će nakon donošenja odluke održati pres konferenciju za javnost".

 

E. Imamović za Zenicablog