28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 14 Februar 2013 23:21

OKK Čelik dočekuje Sparse

 

PRESS U OKK "ČELIK". U SUBOTU VELIKI DERBI OKK ČELIK – KK SPARS (Sarajevo). Danas je, u prostorijama omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" (OKK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press je  naredna utakmica i veliki derbi 17. kola  A-1 košarkaške lige BiH, sezona 2012/2013, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin vodećoj ekipi na tabeli, sarajevskim Sparsima. Prisutnim novinarima se obratio trener Nedžad Hodžić. 


Trener Nedžad Hodžić se osvrnuo na prošlu utakmicu iz 16.kola i pobjedu protiv mostarskog Sparsa u gostima. Istakao je da je zadovoljan pobjedom i da Mostarci nisu nimalo naivan protivnik. 

 

-Gotovo cijelu utakmicu smo bili u vođstvu i na kraju zabilježili rutinsku pobjedu (74:79), kaže Hodžić.

 

-Što se tiče rada u klubu, uveli smo novi program odigravanja prijateljskih utakmica, srijedom, u kojima dajemo više šansi našim juniorima. Već smo igrali u Busovači (pobjeda) i protiv Viteza (poraz od pet, šest razlike). Nastavićemo i dalje sa prijateljskim utakmicama. Iz svake utakmice izvučemo neku pouku i mlađi igrači stiču potrebno iskustvo.

 

Što se tiče narednog protivnika, sarajevskih Sparsa, trener Hodžić ističe, da su oni veoma jaka ekipa, koja radi u kontinuitetu tri godine, te da su "potkovani" na svakoj poziciji sa, najmanje dva igrača. Trener Sparsa je iskusni Marko Trbić, bivši igrač i trener KK Čelik. Sparsima se treba suprostaviti velikom borbenošću, kolektivnom igrom i može se, čak, i pobjediti veliki favorit, ako se poslože mnoge kockice. 

 

-Ako se pobjede Sparsi, tada bi, gotovo, osigurali četvrtu poziciju, koja vodi u play off za prvaka. Zdravstveni bilten je, prilično, povoljan, jer se u tim vratio, na prošloj utakmici, i povrijeđeni standardni prvotimac, Eldar Merdanović. Ima nekoliko manjih prehlada, ali se nadamo, da će do subote, biti sve OK, kaže Hodžić.

 

Utakmica Čelik –Spars (Sa) je na rasporedu u subotu, 16.02.2013.godine u gradskoj Areni u Zenici, sa početkom u 19:00 sati. 

 

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u subotu u gradsku ARENU i da podrže košarkaše OKK "Čelik" i u ovoj utakmici, u borbi za četvrto mjesto, koje vodi u play off za prvaka lige.

 

Evo svih parova 17. kola (16/17..02.2013.god.): 

Čelik – Spars (Sa)

Spars (Mo) – Gradina

Student – Orlovik

Limometal – Brčko Distrikt

Donji Vakuf - Play Off 

Bošnjak – Sloboda 

 

E.Imamović za Zenicablog

+ foto sa pressa