23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 11 Januar 2013 06:20

Slovenija-BiH u Ljubljani?

Ulaznice za prijateljsku utakmicu između fudbalskih reprezentacija Slovenije i Bosne i Hercegovine 6. februara  naći će se u prodaji krajem ovog mjeseca. Fudbalske reprezentacije Slovenije i Bosne i Hercegovine trebale su odmjeriti snage u Koperu 6. februara u prijateljskoj utakmici, uoči nastavka kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine održati u Brazilu.

 

Ulaznice za ovu utakmicu naći će se u prodaji krajem januara, ali je njihov broj itekako ograničen. Naime, utakmica između Slovenije i Bosne i Hercegovine igraće se na stadionu Bonifika, koji ima kapacitet od samo 4.047 mjesta. Međutim, jučer je NS BIH obavješten da će utakmica vjerovatno biti igrana u Ljubljani. 

 
Iako je planirano da utakmica, koja je zakazana za 6. februara, bude odigrana na stadionu Bonfika u Koperu, prema svemu sudeći Zmajeve će Slovenci ugostiti u Ljubljani. Naime, Bonfika ima oko 4.000 kapacitet, dok Olimpijin stadion Stožice u Ljubljani može primiti nešto više od 16.000 gledatelja, javio je sportSport.ba.  
 
Konačna odluka o premještanju domaćina prijateljske utakmice trebala bi biti donesena u narednih nekoliko dana.