16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 02 Decembar 2012 13:56

Mladi Krajišnik o odgađanju

U vezi utakmice br.66, 11-o kolo MŽRKL, Mladi Krajišnik - Čelik Zenica koja se trebala igrati u petak 30.11.2012.godine u 19 h u SD „Obilićevo“ Banja Luka, a koja nije odigrana, te u vezi svega što je prethodilo ovoj utakmici dajemo sledeće :  

S A O P Š T E N J E


- Sve termine utakmica na domaćem terenu u prvom djelu takmičenja do kraja kalendarske 2012.g. dana 18.09.2012.g. akt broj : 313/2012 po Propozicijama takmičenja prijavili smo Komesaru, Direktoru i Bordu MŽRKL .
- Dana 12.10.2012.g. JU SC „Borik“ Banja Luka u čijoj SD „Obilićevo“ igramo utakmice nas je obavijestila da je SD zauzeta u subotu i nedelju 01. i 02.12.2012.g. zbog održavanja koncerta i takmičenja u modernom plesu i da se prijavljena utakmica br.66, Mladi Krajišnik - Čelik ne može igrati u te dane, stoga smo u SD rezervisali novi termin za petak 30.11.2012.g. u 19,00 h za odigravanje utakmice br.66 .
- Novi termin odigravanja utakmice br.66, Mladi Krajišnik - Čelik dana 15.10. 2012.g. akt broj : 403/2012 u skladu sa Propozicijama takmičenja prijavili smo Komesaru, Direktoru i Bordu MŽRKL .
- Predsjednik Borda MŽRKL je g.Senad Huseinagić istovremeno i Predsjednik ŽKK „Čelik“ Zenica je stoga bio obaviještem o prijavi termina odigravanja utakmice br.66 .
- Po Propozicijama takmičenja MŽRKL nismo obavezni o terminu odigravanja utakmice obavijestiti, a ni tražiti saglasnost gostujuće ekipe za napred navedeni termin odigravanja utakmice, stoga i nisu tačne tvrdnje ŽKK „Čelik“ Zenica izrečene u medijima u četvrtak i petak 29. i 30.11.2012.g. da smo na bilo koji način prekršili pravila i Propozicije takmičenja MŽRKL .

- ŽKK „Čelik“ Zenica je 4 dana uoči utakmice u Banja Luci angažovao 3 nove igračice iz ŽKK „Roling“ Nikšić-MNE (Vujović, Pavićević, Janković) kako bi pojačali ekipu obzirom da im je u prethodnom periodu od početka lige iz ekipe otišlo 6 igračica (Hamšić, Veselovski, Gagić, Graham, Mehmedić, Kovačević), na to imaju pravo ali nove igračice po pravilima i Propozicijama MŽRKL moraju bit registrovane te spisak registrovanih igračica mora bit istaknut na web stranici lige (mzrkl.org) 72 sata uoči igranja utakmice .
- Napred navedene 3 nove igračice Čelika u Zenicu su doputovale u utorak 27.11., u sredu 28.11. za te igračice je putem KS BiH traženo Izlazno pismo za registraciju od KS Crne Gore, a po pravilima i Propozicijama MŽRKL da bi igračice imale pravo igranja i nastupa na utakmici br.66 u petak 30.11. morale su bit registrovane u utorak 27.11. te je i spisak registrovanih igračica sa njihovim imenima morao bit istaknut na web stranici lige 72 sata prije odigravanja utakmice, pošto je to pravilo prekršeno Komesar, Direktor i Bord MŽRKL nisu dozvolili nastup novih igračica na utakmici br.66 te je rukovodstvo ŽKK „Čelik“ Zenica odlučilo da ne putuje u Banja Luku i ne igra utakmicu sa Mladim Krajišnikom i o tome pismeno obavijestili dana 29.11. Komesara, Direktora i Bord MŽRKL .
- Na osnovu pismene odluke ŽKK „Čelik“ Zenica o neodigravanju utakmice br.66 Komesar MŽRKL g.Aleš Antauer je dana 30.11.2012.g. u 11,30 h odlučio da se ne igra utakmica i da ista na osnovu člana 43. Propozicija MŽRKL bude registrovana službenim rezultatom 20 : 0 za domaću ekipu Mladi Krajišnik, te je svoju odluku dostavio svim akterima utakmice br.66, službenim licima (sudije, delegat), domačoj i gostujućoj ekipi .
- Nažalost ni dan danas 02.12. na spisku registrovanih igračica ŽKK „Čelik“ Zenica na web stranici lige (mzrkl.org) nema upisanih imena tih novih igračica što dovoljno govori o ažurnosti kluba iz Zenice i njihovog Predsjednika g.Senada Huseinagića koji je ujedno i Predsjednik Borda MŽRKL .
- Ovo nije prvi slučaj u MŽRKL da neka igračica koja nije na vreme registrovana  nema pravo nastupa na utakmici i g.Senadu Huseinagiću Predsjedniku Čelika i Borda MŽRKL su veoma dobro poznati identični slučajevi registracije igračica Gagić za ekipu Slobode-Novi Grad od prije nekoliko dana kao i igračice Miljković za ekipu Partizan Galenike-Beograd u prošloj sezoni MŽRKL .
- Naš klub nije ni zašto kriv ni odgovoran po pitanju neodigrane utakmice br.66 stoga nas je posebno iznenadilo i začudilo da smo prozvani i okrivljeni za bilo šta od strane ŽKK „Čelik“ Zenica u medijima .
- Žao nam je što je do svega ovoga došlo, ne radujemo se zbog pobjede ostvarene službenim rezultatom i više bi voljeli da smo pobjedu ostvarili na sportskom terenu .

- Radovali smo se utakmici sa ŽKK „Čelik“ Zenica koje smatramo sportskim
prijateljima, a radovali smo se i ponovnom susretu sa 5 igračica (Nikolina Grabovac, Lejla Bejtić, Biljana Pavićević, Tijana Rus, Ivona Bogoje) koje su ranije igrale u MK, za njih smo bili pripremili i bukete sa cvjećem ali nije nam omogućeno da im iste bukete i uručimo .
- Svjesni smo i veoma dobro znamo kakve probleme danas ima naš sportski rival ŽKK „Čelik“ Zenica, nije nam to drago ni zbog ženske košarke na ovim prostorima, ali i ne prihvatamo da smo za njihove probleme mi krivi, i naš klub ima problema u radu i to velikih, pre svega finansijskih, ali za to krivca ne tražimo u tuĎem dvorištu već nastojimo da probleme rješavamo u svojoj kući .
- Na kraju želimo istaći da sve naše tvrdnje i napred navedene činjenice u ovom Saopštenju svako zainteresovan može provjeriti i uvjeriti se kod Komesara, Direktora, Borda MŽRKL, na web stranici (mzrkl.org) gdje stoje Propozicije MŽRKL, svako ih može vidjeti i pročitati, te u JU SC „Borik“ i SD „Obilićevo“ Banja Luka, u ŽKK „Roling“ Nikšić-MNE, KS Crne Gore i KS BiH .

 

S poštovanjem,
Generalni menadžer
Brane Čovičković