29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 12 Novembar 2012 19:37

Nogometaši BiH stigli u Alžir

Nogometni reprezentativci BiH okupljaju se danas u Alžiru gdje će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom domaćina. U hotel "Sheraton" već su doputovali Spahić, Zukanović, Mujdža, Bešić, Salihović, Ibišević, Ibričić, Šehić, Misimović, Medunjanin, Lulić i Pjanić te letom iz Sarajeva Vranješ, Vršajević, Stevanović, Svraka, Sesar i Avdukić. Kasnije večeras očekuje se dolazak Džeke i Šunjića te selektora Sušića, a samo će se golman Asmir Begović sutra priključiti ekipi. 

 

Reprezentativaci napominju da je ovo okupljanje za sve izuzetno važno i sa nestrpljenjem očekuju svaku utakmicu. Kapiten Emir Spahić je požrtvovano predvodio bh. tim kroz dosadašnje susrete. "Počeli smo dobro kvalifikacije, na tabeli dijelimo prvo mjesto sa Grčkom i volio bih kada bi ovu godinu završili pobjedom, ali i da poboljšamo poziciju na FIFA rang listi“.Sejad Salihović dijeli mišljenje kapitena i dodaje: “Izazov mi je kad igram za reprezentaciju i nema razlike između prijateljskih i kvalifikacionih utakmica, tako da uvijek pokušavam igrati najbolje što mogu“. Golove koje Vedad Ibišević postiže za svoj klub, ali i u reprezentativnim nastupima potvrđuju da se nalazi u odličnoj formi. Njegove želje se ne razlikuju puno od želja njegovih kolega, ali on posebno ističe druženje koje je jedan od velikih kvaliteta ove selekcije igrača.


"Uvijek je dobro kad se vidimo i družimo nekoliko dana, posebno što je atmosfera odlična u reprezentaciji, drugačija od one u klubovima u kojima igramo. Mene raduje svaki dolazak i svaka utakmica, a pošto je ova sa Alžirom na kraju godine dobro bi bilo da pobijedimo“. Jedini trening naš tim će imati sutra u 18 sati. Susret Alžir - BiH igra se u srijedu u 18 sati, a domaćini očekuju oko 80.000 gledalaca.