26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 10 Novembar 2012 18:46

Umalo tuča na pressici NK Čelik

Pogrdne riječi između dvojice sportskih radnika su pale tokom samog presa, a nakon toga, umalo je došlo do fizičkog obračuna.... Nakon meča između Čelika i Rudara, gdje su domaći golom Smrike slavili u sudijskoj nadoknadi, poslije press konferencije – umalo je došlo do fizičkog obračuna u prostorijama zeničkog kluba.

 

Inicijatori su bili predsjednik crno-crvenih, Senad Sarajlić i trener Rudara Velimir Stojnić. Pogrdne riječi između dvojice sportskih radnika su pale tokom samog presa, a nakon toga, umalo je došlo do fizičkog obračuna.

 

Sarajlić i Stojnić su se porječkali zbog igre Rudara u ovom meču, a potom su pale pogrdne riječi, psovke i vrijeđanja. Da do eskalacije sukoba ne dođe, pobrinuli su se radnici zaduženi za obezbjeđenje, te je srećom spriječen svojevrsni skandal u bh. fudbalu.

 

Trener Rudara iz Prijedora, Velimir Stojinć bio je vidno iznerivran nakon poraza njegovog tima od Čelika u sudijskoj nadoknadi meča u Zenici. Nakon presa, imao je verbalni okršaj sa predsjednikom Zeničana, Senadom Sarajlićem, o čemu smo već pisali, a na konferenciji za medije poslijesusreta je kazao:

 

''Nezasluženo smo poraženi. Mislim da smo bili bolja ekipa od Čelika i da smo zaslužili sva tri boda. Imali smo više šansi. Vodili smo 1:0, a potom smo i postigli drugi gol koji je poništen zbog navodnog faula. Čelik nam je u 94. minuti dao gol, a na snimcima će te vidjeti da je Smriko napravio prekršaj. Ovo nam se dešava već nekoliko puta. Ne samo protiv Čelika. Nisam nikada vršio pritisak na sudije, niti ću. Moj tim i ja smo došli da igramo fudbal, i drugims stvarima se nećemo služiti'', kazao je popularni Baja.

 

preneseno sa sc.sport.ba