29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 08 Novembar 2012 15:00

Čelik - Radivoj Korać u subotu

U prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana je konferencija za medije. Povod za press je protekla utakmica iz sedmog kola u Celju i predstojeća, derbi, utakmica 8.kola Regionalne Adriatika MŽRKL lige, sezona 2012/2013. Naime, KŽK "Čelik", aktuelni prvak i osvajač Kupa, te viceprvak Regionalne lige u sezoni 2011/2012, u osmom kolu Regionalne lige je domaćin ekipi ŽKK Radivoj Korać iz Beograda (Srbija).

Prisutnim novinarima obratili su se trener Eldar Durmić i direktor KŽK Čelik, Bahrudin Kokić.

 

Trener Durmić se osvrnuo na prošlu utakmicu i pobjedu od + 25 koševa u gostima protiv ekipe Athlete Celje iz Celja (Slovenija). Istakao je dobru igru, naročito u prvom poluvremenu, nakon kojeg je, praktično, pitanje pobjednika bilo riješeno i sasvim zasluženu pobjedu. Naredna utakmica protiv beogradske ekipe Radivoj Korać je puno ozbiljniji ispit za Čelikovu ekipu, jer se radi o veoma dobroj ekipi, koju je vodeći Partizan pobjedio tek nakon produžetka i to je jedini poraz beogradske ekipe u proteklih sedam kola lige. Očekuje dobru utakmicu i ističe prednost u iskustvu Čelika u odnosu na mladu ekipu Radivoj Korać, kao i domaći teren. 

 

U međuvremenu, klub je napustila Zvjezdana Gagić, plejmejker u ekipi, koja se vratila u Slobodu (Novi Grad-Bosanski Novi). Durmić istiće da je skračen roster ekipe, ali da neće dovoditi nove igračice, nego će od postoječeg igračkog kadra nastaviti takmičenje. Iz kluba demantuju pisanje jednog medija o stanju u klubu i o razlogu odlaska Z. Gagić. Ističu da su prema Z. Gagić uradili sve korektno i da je sve ispoštovano, ali ona smatra da ima bolje uslove u Slobodi. 

 

Upućuju poziv navijačima da dođu, u subotu, u gradsku Arenu i da ih podrže u derbiju kola i u pohodu na još jednu pobjedu. Utakmica Čelik – Radivoj Korać se igra u subotu, 10.novembra 2012.godine u gradskoj Areni u Zenici sa početkom u 18:00 sati. Ulaz je 2KM.

 

E.Imamović za Zenicablog

 

zks-celik-rk1