24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 30 Oktobar 2012 11:12

Sušićev spisak za Alžir

Za utakmicu sa Alžirom pozvat ću 22 igrača koja su bila na spisku za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke i Litvanije, istakao je za SCsport.ba Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije BiH, dodavši:

 

„Spisak će i zvanično biti objavljen do kraja sedmice. Ono što sam planirao jeste da meč sa Alžircima ne počnemo u, uslovno rečeno, najjačem sastavu. Najvjerovatnije, šansu od prvog minuta dat ću nekim igračima koji su do sada više bili na klupi. To ne znači da ćemo početi sa rezervnim sastavom, već da će igrati trojica ili četvorica koja nisu počela susrete sa Grcima i Litvancima“.  Sušić je okupljanje reprezentativaca zakazao za 12. novembra u Alžiru, to jeste dva dana prije meča.

 

„Neki igrači u Alžir mogu doći i 13. novembra, s tim da će se morati pojaviti na našem jedinom treningu prije utakmice, a koji će biti održan tog dana u večernjem terminu. Za sada niko nije otkazao dolazak u Afriku, gdje će nam biti velika čast igrati povodom 50. godišnjice nezavisnosti ove države, ali i zbog činjenice da je njihov selektor naš Vahid Halilhodžić“, pričao je Sušić. On smatra da će utakmica biti odigrana pred punim stadionom, što će biti dodatni motiv za obje selekcije. 

 

„Oni će željeti pobijediti povodom jubileja. Ni naše ambicije nisu ništa manje. I u Alžiru želimo potvrditi kvalitet. Ni Afrikance nećemo razočarati“, tvrdi Sušić.

 

Spisak za Alžir
Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić – golmani; Ervin Zukanović, Emir Spahić, Mensur Mujdža, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Muhamed Bešić, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Ivan Sesar, Haris Medunjanin, Senijad Ibričić, Muamer Svraka, Vedad Ibišević, Edin Džeko, Avdija Vršajević i Miroslav Stevanović.

 

SC Sport.ba /