29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 10 Oktobar 2012 16:45

Press u RK Čelik

Danas je Rukometnom klubu ,,Čelik'' u Zenici održana press konferencija, na kojoj je govoreno o ukupnim dosadašnjim rezultatima Kluba u novoj prvenstvenoj sezoni, te o derbi susretu četvrtog kola prvenstva u Premijer ligi BiH - protiv ,,Konjuha'' iz Živinica, u petak, 12. oktobra.
- Ekipu ,,Konjuha'' iz Živinica veoma cijenimo i respektujemo. U ekipi se nalazi nekoliko izvrsnih pojedinaca, kao što su Begić, Smajić, Suhonjić i drugi, ali za nas dilema nema – u ovoj utakmici za nas ,,igra'' samo naša pobjeda! – rekao je Ljubomir Miki Filipović.

 

Filipović je pozvao navijače ,,Čelika'' da u što većem broju dođu u Gradsku arenu u petak 12. oktobra i podrže svoj tim u ovoj do sada najvažnijoj utakmici i u novom pohodu na sami vrh BiH rukometa.


- Podrška navijača nam je sada potrebnija nego ikada, jer nam u goste dolazi ekipa koja zna rukomet i s kojom ćemo na parketu voditi teški ,,rat'' – kaže Filipović . 


Kapiten ,,Čelika'' Aldin Begagić je na press konferenciji rekao:

 

- Mi smo u ovom prvenstvu iz tri utakmice ,,uzeli'' maksimalan broj – 9 bodova, iako smo dostigli tek 50 odsto naše spremnosti ekipe. Naša forma je u uzlaznoj liniji, a ,,Konjuha'' ćemo dobiti samo borbenom i čvrstom odbranom i složnom igrom cijelog tima – kaže Begagić.
Nastup na utakmici protiv ,,Konjuha'' je neizvjestan za desnog beka ,,Čelika'' Elvisa Brkića, koji zbog povrede noge koju vuče još od utakmice prvog kola prvenstva – protiv RK ,,Kaknja'', tako da on nije nastupio ni protiv RK ,,Bosne'' u Sarajevu. On je takođe bio na press konferenciji ,,Čelika'' i rekao sljedeće:

 

- Redovno idem na terapije kod fizioterapeuta. Sutra bi se nakon dužeg vremena mogao  pojaviti na treningu, ali je moj nastup u petak protiv dobre ekipe ,,Konjuha'' do kraja neizvjestan. Prije neću, nego hoću igrati. Poznajem dobro ekipu ,,Konjuha'', ali smatram da smo mi i sa mnom i bez mene bolja ekipa od našeg protivnika i da sa dobrom igrom svih mojih saigača možemo uzeti tri nova boda i nakon i četvrtog prvenstvenog kola zadržati se na vrhu tabele Premijker lige – kaže Elvis Brkić.


Pored Brkića, u petak je pod upitnikom i nastup odličnog lijevog krila ,,Čelika'' Milana Duvnjaka, koji je od nedjelje pod visokom temperaturom i ove sedmice nije nikako trenirao.

 

Predsjednik Kluba Pane Škrbić je govorio o opštem stanju i perspektivama Kluba u ovoj sezoni:

 

- Mi smo, nakon najboljih rezultata Kluba u 62. godine postojanja u prethodnoj prvenstvenoj sezoni odlično startovali u prvenstvu u Premijer ligi BiH. Od 3 utakmnice imamo 9 bodova. Imamo dobru i stabilnu ekipu, po mnogima najbolju u Bosni i Hercegovni, imamo ,,dužu klupu'' nago ranijih godina, imamo pet igrača do 20 godina starosti koji su u prvoj ekipi (među 17 igrača prvog tima), od čega dva reprezentativnog nivoa – Hasu Ćosića i Amara Kobilicu, a očekujemo da nakon odličnog rada naše omladinske škole, koju vodi Seldo Rizvanović, u narednih dvije godine ,,napravimo'' još pet-šest mladih igrača i regrutujemo ih u prvi tim – istakao je Škrbić.

 

Škrbić je zatim dodao:

 

- Imamo složnu ekipu, jedinstvo i dobru atmosferu i u Klubu i u timu, imamo borbenost i požrtvovanost, a jedini naš hronični problem je novac. Zato smo kasnili i sa početkom priprema, zato smo imali i imamo izvjesne periode nervoze u Klubu, ali imamo u ekipi jako sjajane momke, koji razumiju stvari i poteškoće i mi – idemo dalje. Bili smo nadomak rješenja da prvi put u istoriji uz pomoć načelnika Općine Husejina Smajlovića dobijemo generalnog sponzora Kluba, ali se to izjalovilo i sada ponovo tragamo za onima koji na bazi partnerskog odnosa – reklamiranjem putem RK ,,Čelika'' žele i mogu nam pomoći na putu osvajanja šampionske titule u BiH rukometu ...

 

Inače, moto ove press konferencije je bio: SVI NA RUKOMET, uz napomenu da je Zenicu i okolinu ,,zapljusnula'' prava rukometna euforija i da svi ljubiotelji spota koji žele da uživaju u odličnoj sportskoj predstavi – treba da dođu u petak na rukometnu utakmicu u Gradsku arenu!

 

DELEGACIJA IHF-a U ZENICI
Predsjednik Kluba Pane Škrbić je obavijestio prisutne novinare da će u utorak, 16. oktobra Zenicu posjetiti delegacija IHF-a, koja će, zajedno sa generalnim sekretarom Rukometnog saveza BiH Smajom Karačićem obići Gradsku arenu i hotele ,,Dubrovnik'' i ,,Zenica'', a povodom održavanja svjetskog juniorskog prvenstva za igrače do 21 godinu, koje će se od 14. do 28. jula naredne godine održati u Bosni i Hercegovini. Pored Zenice domćini 24 ekipe učesnice svjetskog prvenstva su -Sarajevo, Banja Luka i Ljubuški.

 

Povodom svjetskog juniorskog prvenstva RK ,,,Čelik'' je za širi reprezetativni spisak selektoru BiH reprezentacije Grbavcu predložio dva mlada igrača prvog tima ,,Čelika'' – Hasu Ćosića i Amara Kobilicu.

 

GODIŠNJE KARTE
RK ,,Čelik'' je pustio u prodaju godišnje navijačke karte za sve utakmice, a cijena pretplatne karte za sve utakmice za godinu dana je svega 30 KM.
- Ponudu smo poslali na 150 adresa kompanijama i organizacijama u Zenici, s ciljem da  u dogledno vrijeme ostvarimo oko 3.000 ,,stabilnih'' navijača putem predplatnih karata. Ne možemo to ostvariti ove, ali neke naredne sezone hoćemo sigurno! Do sada smo prodali oko 200 predplatnih ulaznica, a istovremeno smo odustali od dijeljenja besplatnih ulaznica za utakmice, koje smo ranije dijelili pred svaku utakmicu, tako da se za one koji nemaju godišnje karte ulaznice naplaćuju 3 KM. Povremeno ćemo praktikovati organizovan dolazak na utakmice nekih organizacija i kompanija – istakao je Pane Škrbić.