19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 27 Septembar 2012 15:44

Vlado Jagodić o derbiju

U subotu na Bilinom polju biće odigran jedan od najvećih derbija u našem nogometu. Dueli Čelika i Željezničara uvijek su plijenili pažnju velikog broja navijača. Svoj prvi derbi na klupi crno-crveni imat će Vlado Jagodić koji je za naš portal govorio o trenutnom stanju u klubu, ždrijebu u okviru Kupa, navijačima, derbiju sa Željom


.SC: Čelik se nalazi u krizi rezultata i igre u posljednji nekoliko utakmica

Jagodić: Bez pobjede smo u posljednje tri utakmice u prvenstvu, ali više sam zabrinut slabom igrom. Iza nas je jedan turbuletni period, a igrači će snositi krivicu, tako da im je za loše rezultate odbijeno 30 posto od plate. Ne znam šta se preko noći desilo sa njima, ali nadam se da je turbulentni period iza nas, a čini mi se da više vjerujem ja igračima nego oni sami sebi.

SC: Imali ste sreće u okviru ždrijeba 1/8 finala Kupa

Jagodić: Realno je da je Rijeka najlakši mogući protivnik, ali rekao sam igračima da nesmijemo potcijeniti nikoga.Vidili smo šta se desilo protiv Podgrmeča, kada smo teškom mukom osigurali prolazak u dalju fazu takmičenja.Moramo biti maksimalno ozbiljni u obe utakmice, ali o tome ćemo tek nakon derbija sa Željom.

SC: U Zenicu dolazi Željezničar kojeg Čelik dugo nije savladao

Jagodić: Saznao sam da Čelik nije pobjedio Želju u posljednjih 10 utakmica, od kako je Amar Osim postao njihov trener krenula je ta negativna serija. Ja sam pobjeđivao Želju, ali to je bilo s Borcem sada je druga situacija skroz, tradicije su neugodne, ali isto tako postoje da se sruše. Mi respektujemo svaku ekipu kao i Željezničar, ali ih se ne bojimo jer ako mi budemo pravi onda će oni biti u velikim problemima.

SC: Goste s Grbavice dočekujete sa određenim problemima oko sastava

Jagodić: Alen Dedić je van stroja, te njegov povratak očekujem nakon reprezentativne pauze. Nakon utakmice protiv Zvijezde imamo velike probleme sa povredama Mešanovića i Nurkovića što mi stvara velike glavobolje. Željezničar dolazi u Zenicu bez Kerle, ali sa povratnikom Vasilićem i očekujem nekoliko promjena u ekipi nakon utakmice protiv Radnika. Iako sam prije svake utakmice redovno kazao koji će igrači istrćati na teren, ovaj put ću biti zakopčan do grla, a početni 11 igrača ću čuvati do subote. Kazat ću samo da će istrćati najspremniji i oni koji će ostaviti srce na terenu.

SC: Robijaši su najavili veliku podršku u subotu

Jagodić: Naši navijači su naš najbolji igrač u ovih sedam kola. U posljednje vrijeme smo iznevjerili njihovo povjerenje, ali i oni nam i dalje daju veliku podršku.Znam koliko im znači utakmica sa Željezničarom, još nisu izblijedila sjećanja na finale Kupa prije dvije sezone, ali se nadam da ćemo im se u subotu odužiti dobrom igrom i pobjedom, te da ćemo na kraju utakmice svi zajedno slaviti.

 

DINO KURBEGOVIĆ-SC SPORT