19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 17 Septembar 2012 08:11

Jubilej ragbista Čelika

Ragbi klub Čelik ove godine proslavlja 40 godina postojanja, te kako kažu u Zenici svaka aktivnost u ovom sportskom kolektivu shodno jubileju dobiva više na značaju. 

 

„Naravno, da nam je u ovoj godini najvažnije učešće u Regionalnoj ligi šampiona, gdje želimo, i nadam se, možemo ostvariti zapažen rezultat. Osim toga, kroz osnovne škole u našem gradu planiramo provesti malu školu ragbija, kako bi popularizirali ovoj sport u Zenici“, rekao je Tarik Sarajlić, predsjednik RK Čelik.

 

U Regionalnoj ligi šampiona u predstojećoj sezoni učestvovat će 10 klubova, prvaci i viceprvaci iz pet zemalja (Austrija, Mađarska, Hrvatska, Srbija i BiH). Ove godine zbog finansijskih problema učešće su otkazali predstavnici Slovenije i Grčke.

 

„Takmičenje će se odvijati u dvije grupe po pet klubova. Finalni meč zakazan je za 4. maja naredne godine. U prošloj sezoni u konkurenciji 15 klubova iz sedam zemalja zauzeli smo šesto mjesto. Ove godine ambicije kluba su da uđemo među četiri najbolje ekipe. Međutim, ni borbe za trofej nismo se unaprijed odrekli“, kaže Alen Tica, šef stručnog štaba Čelika.

 

Prvu utakmicu Čelik je u Regionalnoj ligi odigrao proteklog vikenda protiv mađarskog tima Battai Bulldogok. Gosti Mladosti u Zagrebu bit će 29. dana u ovom mjesecu, dok će 7. oktobra ugostiti tim Pobednik Beograda. Posljednji susret u grupi igraju u Beču 9. decembra. Sastat će se tada sa ekipom Donau. Prvoplasirani timovi iz obje grupe idu direktno u polufinale, a drugoplasirani i trećeplasirani razigravat će za preostala mjesta u polufinalu.

 

scsport