29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 16 Septembar 2012 00:07

IZVJEŠTAJ: Kakanj - Čelik

 Rukometaši zeničkog Čelika pobjedom u počeli nastup u Premijer ligi u rukometu, i to na gostovanju. Igrali u u Vitezu, a "domaćin" zbog renoviranja svoje sale bio je klub RK Kakanj. Zeničani u bili bolji za +13 golova, a a poluvremenu je bilo plus osam. Rezultati 1. kola muške rukometne Premijer Lige Bosne i Hercegovine: 

 

RK ,,Čelik'' je u prvoj prvenstvenoj utakmici u Vitezu, gdje mu je domaćin bio novajlija u Premijer ligi RK ,,Kakanj'' prosto ,,pregazio'' Kakanjce. Rezultat: 39:26 za ,,Čelik''“! ,,Kakanj'' ni jednog trenutka nije ugrozio vođstvo ,,Čelika'' koje je trajalo od samog početka utakmice. ,,Kakanj'' se jedino približio sredinom prvog poluvremena na 8:8, a onda je RK ,,Čelik'' u poluvremenu serijom pogodaka došao na 19:10. U drugom poluvremenu ,,,Čelik'' je takođe završio rezultatom 20:16 u svoju korist.
Tako je na samom startu prvenstva u Premijer ligi ,,Čelik'' ,,zasjeo'' na prvo mjesto sa 3 boda i najvećom gol razlikom - 13 golova.


Glavni na sceni (na žalost) su ponovo bile sudije, odnosno sudijski par Vejsil Beširević i Emir Dautović, koji su najmanje deset do petnaest puta u sumnjivim okolnostima loptu poklonili RK ,,Kaknju''. Nevjerovatno je kako jedan sudijski par može biti tako pristrasan prema jednoj ekipi, kao oni prema ,,Kaknju'', ali ,,Čelik' je bio toliko bolja i nadomoćnija ekipa da im je sav trud ,,štimanja'' za ,,Kakanj'' bio uzaludan. ,,Čelik'' je toliko  briljirao da je ispred njega bila i mnogo bolja ekipa od ,,Kaknja'' -,,Čelik'' bi pobijedio.

 

Trener ,,,Čelika'' Filipović je u drugom poluvremenu uveo u igru praktičnio drugu postavu – mlade Hasu Ćosića, Adu Begagića, Kobilicu, Derviševića (koji ima tek 16 godina), Edvina Begovića, koji su postigli ukupno pet golova. Da je do kraja utakmice igrala prva postava ,,,Čelika'' – gol razlika u korist ,,Čelika'' bi sigurno bila još mnogo veća od 13 golova.
- Mi smo pobijedili u jednoj izvanrednoj igri našeg cijelog tima. I pored čiste i ubjedljive pobjede (13 golova razlike) – veliku mrlju na utakmicu ostavio je sudijski par. Mi smo razočarani suđenjem sudijskog para iz Bihaća, odnosno Cazina - Beširevića i Dautovića, posebno Vejsila Beširevića. To kako su pravdu dijelile njih dva - bila je prava katastrofa. Za RK ,,Kakanj'' su svirali sve, a za ,,Čelik'' gotovo ništa! I zato se postavlja pitanje – da li sve ovo ima smisla, da li se rukometno prvenstvo igra zbog sudija ili zbog rukometa – razočaran je vođa puta i zvanični predstavnik ekipe ,,Čelika'' na ovoj utakmici, potpredsjednik RK ,,Čelika'' Eso Mehanović.

 

– Mi smo imali 16 minuta isključenja, a igrali smo preblago, a ekipa ,,Kaknja'' 14 minuta, iako je epilog utakmice zbog izuzetno grube igre Kakanjaca - naša tri igrača (Elvis Brkić, Milan Ivančev i Mirza Dervenčić) dobili teže povrede, a Kakanjci (hvala Bogu) nisu imali ni jednog povrijeđenog igrača – kaže Mehinović.

 

Za ekipu ,,Čelika'' su igrali svi dobro, a posebno su se istakli golman Adnan Šabanović, te Davor Kadić, Aldin Begagić, Edo Martić i Milan Duvnjak, a kod ekipe ,,Kaknja'' kapiten Nedžad Zaimović i Amel Burzić.
RK ,,KAKANJ'': Šestović, Fejzović, Bjelopoljak, Delić, Tukolić, Roso, Hrgota, Karahasonović, Velispahić (1), Ekinović (6), Duraković (3), Sabljaković (1), Burzić (7), Ivanišević, Demirović (1), Zaimović (7).
Trener: Almir Ahitović.
RK ,,ČELIK'': Dervenčić (3), Ado Begagić, Brkić (2), Ćosić (2), Dominiković (2), Kadić (9), Begović (2), Ivančev, Beganović, Aldin Begagić (8), Dervišević, Martić (3), Starčević, Kobilica (1), Šarenac (2), Duvnjak (4).
Trener: Ljubomir Miki Filipović.

 


Zavidovići: Krivaja - Derventa 33:28 (14:11)
Visoko: Bosna Prevent - Prijedor 36:24 (19:10)
Kakanj: Kakanj - Čelik 26:39 (10:18)
Sarajevo: Bosna BH Telecom - Konjuh 25:26 (15:12)
13. septembra: 
Goražde: Goražde - Čapljina 37:33 (16:13)
14. septembra: 
Mostar: Zrinjski - Leotar  14:18 (9:9)
Lukavac: Gračanica - Gradačac  34:39 (16:22)