29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 12 Septembar 2012 22:31

FOTO: Čelik-Vitez 3:0

Prva Čelikova utakmica na rekonstruisanom stadionu "Bilino polje"  NK ČELIK – FK VITEZ 3:0 (1:0)  - Nakon sinoćnje kvalifikacione utakmice između reprezentacija BiH – Latvija 4:1, na uspješno rekonstruisanom stadionu "Bilino polje", napokon je došlo vrijeme da NK Čelik odigra svoju prvu utakmicu na novom travnjaku. 

 

Naime, večeras je na "Bilinom polju" odigrana prijateljska utakmica između ekipa NK Čelik i FK Vitez, člana druge lige FBiH-zapad. Rezultat je bio 3:0 (1:0) u korist ekipe Čelika. Golove su postigli: Travančić u 30'. i 53.' i Čolić u 48'.


Prisutno je bilo oko 250 gledalaca, koji su sa malim zakašnjenjem ušli na sjevernu tribinu stadiona. Treneri su isprobali sve raspoložive snage, na koje računaju u nastavku takmičenja. Utakmica je igrana u subotnjem terminu prvenstvene utakmice 6. kola BHT Premijer lige između Čelika i banjalučkog Borca. 

 

''Veliko nam je zadovoljstvo što će upravo FK Vitez odigrati prvi utakmicu na novom stadionu. Zahvaljujem se upravi NK Čelik što su nama ukazali tu čast da budemo prvi tim koji će "gaziti" novi zeleni tepih Bilinog polja'' izjavio je, prije utakmice, za portal vitez.ba Šaban Haskić, pomoćni trener FK Vitez.

 

E. Imamović txt/foto za Zenicablog

 

cevit002