28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 18 Avgust 2012 07:46

BiH večeras protiv Engleske

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se pobjedom protiv vršnjaka iz Crne Gore (82:72), plasirala u polufinale Evropskog prvenstva "B" divizije. Mladi BiH. košarkaši će u polufinalnom dvoboju snage odmjeriti sa selekcijom Engleske, koja je zauzela drugu poziciju u četvrtfinalnoj grupi E.

 

Drugo polufinale: Finska – Češka. Inače, plasman u "A" diviziju evropske košarke izboriće tri prvoplasirane ekipe Evropskog prvenstva "B" divizije. 

 

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva B-divizije za košarkaše do 18 godina koje se održava u Sarajevu.

Nakon poraza od Finske u prvom četvrtfinalnom meču, izabranici Nenada Markovića su u KSC Ilidža savladali Crnu Goru s 82:72. Selektor Marković kazao je nakon meča da je zadovoljan jer je njegov tim došao u fazu u kojoj se odlučuje ko će ući u A-diviziju najboljih evropskih ekipa.

 

"Ovo je možda bila naša najkompletnija utakmica na cijelom prvenstvu jer smo igrali podjednako dobro i u odbrani i u napadu. Imali smo nekoliko praznih minuta, ali za razliku od utakmice protiv Finske koju smo izgubili, Crnogorcima nismo dozvolili da iskoriste taj period igre", kazao je Marković

 

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bio je Adin Vrabac s 27 postignutih poena, dok je Buza dodao 21. Jusuf Nurkić, najefikasniji igrač po broju poena i skokova u dosadašnjem toku prvenstva,  je imao skromniji učinak s devet postignutih poena. Najbolji mladi košarkaši Bosne i Hercegovine naredni susret će igrati  danas, protiv Engleske.

 

E. Imamović za Zenicablog