16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 06 Avgust 2012 15:33

Foto: Robijaši i Čelik (Koševo)

Zenicablog vam ovog ponedjeljka dopunjava sinoćnju  video, foto galeriju i izvještaje. Kako ste i navikli, sa vama smo sa svih susreta NK Čelik gdjegod crno-crveni idu. Jučer smo za vas pratili pripreme - na ovom linku, te odlazak video - ovdje - Robijaša za Sarajevo, a sinoć vam je  Zenicablog jedini donio UŽIVO atmosferu sa stadiona Asim Ferhatović Hase i tribine na kojoj se nalaze Robijaši. Uživajte u novoj osvježenoj foto galeriji Jasmina Hadžića. 

 

Čelik je napokon neporažen napustio Koševo. Sinoć su u sklopu prvog kola BHT Premijer lige BiH Sarajevo i Čelik odigrali utakmicu bez golova.
Bila je to tvrda i borbena utakmica u kojoj je naš tim pokazao više. Već od prvog minuta naši momci su preuzeli loptu i nisu dozvolili domaćinu da ostvari početni pritisak. Čelik je prijetio preko Božičića i Mešanovića, dok su s druge strane igrači Sarajeva pokušavali preko Huseinovića i Hadžića. Najbolju priliku za Čelik imao je Barać, kada je iskosa sa desetak metara lobovao odbranu Sarajeva, ali na putu do gola se ispriječila prečka. U završnim minutama zaprijetili su i domaćini, ali je Nurković bio siguran i zaustavio je šuteve Hadžića i Beloševića, dok je Huseinović okrznuo prečku.
U drugom poluvremenu je tempo igre pao, a Čelik je opet zaprijetio preko Baraća, međutim lopta odlazi za malo pored gola. Na drugoj strani zaprijetio je Hadžić, ali sigurni Nurković odlično interveniše. Naši momci su i do kraja utakmice mogli postići pobjedonosni pogodak ali Mešanović i Bajraktarević nisu bili precizni. Utakmici je prisustvovalo i više stotina Robijaša.


SARAJEVO – ČELIK 0:0
Gledalaca: 3500
Žuti kartoni: Horić, Maletić, Dedić, Travančić, Barać.
Čelik: Nurković, Čović, Maletić, Jusić, Horić, Brković, Bajraktarević, Travančić, Barać, Mešanović, Božičić. Još su igrali: Dedić, Smriko, Huseinspahić.


JAGODIĆ ZADOVOLJAN IGROM

Vlado Jagodić bio je zadovoljan izdanjem svoje ekipe , ali napominje da nema mjesta za euforiju:“Naravno da sam zadovoljan osvojenim bodom na Koševu jer smo igrali sa ekipom koja je svoju snagu i kvalitet pokazala u evropskim utakmicama i na Koševu pobijedila sve utakmice. Činjenica je da smo mi ovdje došli da pokušamo osvojiti tri boda, pogotovo kad sam vidio da će Sarajevo nastupiti u kompletnom sastavu, jer je bilo realno da ćemo dobiti svoje šanse u finišu utakmice, što se i desilo. Da smo bili odlučniji, da smo imali snage i bolji izbor igrača, siguran sam da bismo mogli i do pobjede. Ipak, moram pohvaliti svoje momke, pojedinci su dali i više nego što sam očekivao. Utakmica je bila takva da je Sarajevo imalo inicijativu, ali mi smo pokušavali da iz transformacija dođemo do protivničkog gola. Imali smo i prečku u prvom poluvremenu, ali onda je i Sarajevo u finišu uzvratilo. Realno mislim da je ovo sasvim realno osvojen bod i ja mogu Sarajevu i kolegi Joviću samo poželjeti sreću u četvrtak i prolazak protiv Zete. Mnogo se zahvaljujem našim navijačima koji su korektno ispratili ekipu, i lijepo je vidjeti naše igrače da se nakon dužeg vremena vesele s navijačima. Naši navijači su bili odlični večeras i zaslužili su da im vratimo dobrom igrom i osvojenim bodom. Mislim da imamo resursa i kvaliteta da još dignemo našu igru kad se kompletiramo tako da neću dozvoliti igračima da ih uhvati euforija.“

 

Sa web stranice NK ČELIK

 

 

POGLEDAJ GALERIJU